- Home
- Externe
- (04.02.2023, 08:22)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Procurorul general al Germaniei: Avem dovezi cu 3 cifre ale crimelor de război în Ucraina
Germania a strâns dovezi ale crimelor de război din Ucraina, a declarat procurorul general al ţării, adăugând că vede necesitatea unui proces judiciar internaţional.
1682 afișări

Procurorul general al Germaniei: Avem dovezi cu 3 cifre ale crimelor de război în Ucraina
„În prezent, de exemplu, ne concentrăm asupra crimelor în masă de la Bucea şi asupra atacurilor împotriva infrastructurii civile ucrainene”, a declarat Peter Frank pentru ziarul Welt am Sonntag.
Până acum, procurorii au probe „cu trei cifre”, a adăugat el, fără a intra în detalii. Ucraina şi aliaţii săi occidentali au acuzat forţele ruse că au comis atrocităţi în Bucea, lângă Kiev, imediat după invazia din 24 februarie. Moscova a negat acuzaţiile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FOTO. Ce a văzut Chris Rock când Will Smith l-a pălmuit în timpul Oscarurilor. Imaginile create de A.I. redau momentul
-
Tensiune crescută în Taiwan: 9 avioane militare chineze au depăşit linia mediană
-
Franţa a luat foc, după ce un viceministru a apărut pe coperta Playboy
-
Papa Francisc a părăsit spitalul şi va prezida slujba din Duminica Floriilor: Sunt încă în viaţă
Rusia a vizat, de asemenea, infrastructura-cheie din Ucraina, dar neagă vizarea deliberată a civililor.
Germania a început să strângă probe în martie 2022, pentru a găsi orice urme de crime de război, inclusiv intervievând refugiaţii ucraineni şi evaluând informaţiile disponibile public, a spus Franks, adăugând că procurorii germani nu investighează încă anumite persoane.
Sunt vizaţi liderii militari şi politici
„Ne pregătim pentru un posibil proces ulterior, în faţa unei instanţe internaţionale”, a adăugat el. Întrebat cine trebuie judecat, Frank a răspuns că liderii statului rus şi cei care pun în aplicare deciziile la cele mai înalte niveluri militare ar trebui să răspundă.
Ucraina insistă pentru infiinţarea unei instanţe speciale care să îi judece pe liderii militari şi politici ruşi, persoane pe care le consideră responsabile de declanşarea războiului.
Curtea Penală Internaţională şi-a lansat propria anchetă cu privire la presupusele crime împotriva umanităţii şi crime de război, la doar câteva zile după invazia Moscovei din 24 februarie, dar nu are competenţa de a urmări agresiunea din Ucraina, Rusia nefiind parte din acest organism.
Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-o vizită la Kiev, a declarat joi că la Haga ar trebui înfiinţat un centru internaţional pentru urmărire penală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.






ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:08
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, anul 2, ziua 38. Au cedat ucrainenii? Un steag Wagner flutură în centrul oraşului Bahmut / Mitropolitul Kievului a primit două luni de arest la domiciliu / Faptul că Rusia a ajuns să prezideze Consiliul de Securitate ONU este un eşec instituţional, acuză Zelenski
-
ieri, 22:49
Franţa a luat foc, după ce un viceministru a apărut pe coperta Playboy