Procurorul general al statului american New York anchetează Fundaţia Trump

Procurorul general al statului american New York a deschis o anchetă cu privire la modul în care Fundaţia Trump, o organizaţia non-profit ce aparţine candidatului republican Donald Trump, respectă legislaţia privind actele caritabile, scrie agenţia de ştiri Dpa.

1174 afișări
Imaginea articolului Procurorul general al statului american New York anchetează Fundaţia Trump

Procurorul general al statului american New York anchetează Fundaţia Trump

"Interesul meu în această chestiune este în calitatea mea de autoritate de reglementare a organizaţiilor non-profit din statul New York. Am fost preocupat de faptul că Fundaţia Trump este posibil să se facă responsabilă de anumite nereguli din acest punct de vedere", a declarat procurorul general al statului New York, Eric Schneiderman, pentru postul de televiziune CNN.

Schneiderman a fost ales în funcţie actuală din poziţia de politician democrat.

Ancheta a fost deschisă în urma mai multor dezvăluiri ale presei privind activităţile fundaţiei, inclusiv un material publicat de cotidianul The Washington Post care devoala faptul că Trump nu a mai făcut donaţii către fundaţia sa din anul 2008. Cotidianul a mai relatat că fundaţia a cheltuit 20.000 de dolari pentru a cumpăra un tablou de 1.8 metri înălţime care îl înfăţişa pe Donald Trump.

De asemenea, în 2013, fundaţia ar fi donat 25.000 de dolari către procurorul general din Florida, care se pregătea să deschidă o anchetă privind presupuse fraude comise de Universitatea Trump, însă ulterior a renunţat să mai iniţieze acţiuni în acest sens. Candidatul republican a negat orice legătură între bani şi procurorul general.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici