Donald Trump, candidatul republican la preşedinţia SUA, promite locuri de muncă, prosperitate şi facilităţi fiscale

Donald Trump, candidatul republican la preşedinţia SUA, a promis, într-un discurs axat pe economie, crearea de locuri de muncă, prosperitate, facilităţi fiscale şi renegocierea unor acorduri internaţionale, avertizând că adversara sa democrată, Hillary Clinton, este exponent al stagnării economice.

1336 afișări
Imaginea articolului Donald Trump, candidatul republican la preşedinţia SUA, promite locuri de muncă, prosperitate şi facilităţi fiscale

Donald Trump, candidatul republican la preşedinţia SUA, promite locuri de muncă, prosperitate şi facilităţi fiscale (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AP)

Alături de Mike Pence, candidatul republican la funcţia de vicepreşedinte, Donald Trump a ales să prezinte în oraşul american Detroit un plan de restructurare a Codului fiscal, de reconfigurare ori anulare a unor acorduri comerciale internaţionale şi de modificare a politicilor în materie de energie.

Hillary Clinton "este candidatul trecutului. Campania noastră reprezintă viitorul. Oponenţii noştri nu mai au de mult timp idei noi", a declarat Donald Trump, citat de cotidianul The New York Times.

Donald Trump, care susţine că abilităţile sale de magnat imobiliar îl califică să conducă Statele Unite, cea mai mare economie din lume, a insistat în discurs că viziunea sa asupra temelor economice diferă în totalitate de cea a lui Hillary Clinton, argumentând că fostul secretar de Stat va continua politicile Administraţiei Barack Obama, catalogate drept "eşec".

"Oraşul Detroit reprezintă dovada vie a eşecului agendei economice a adversarei mele. Hillary Clinton susţine impozitele mari şi reglementările radicale care au generat pierderea locurilor de muncă", a explicat Donald Trump.

Candidatul republican pledează pentru eliminarea taxelor pe noile locuinţe, excluderea din venitul impozabil a cheltuielilor pentru creşterea copiilor şi introducerea unui plafon de 15% în impozitarea companiilor. Trump a reiterat că se opune Acordului comercial transpacific, ar vrea renegocierea Acordului comercial nord-american şi acuză China de manipularea tranzacţiilor monetare.

În materie de energie, Donald Trump promite anularea Acordului climatic de la Paris şi oprirea contribuţiilor Statelor Unite la programele ONU de contracarare a încălzirii globale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici