Producţia de piese pentru avioane este blocată de lipsa de muncitori

  • Compania canadiană Mitchell Aerospace are o afacere în plină expansiune, dar şi un deficit de personal care se răsfrânge de la Boeing la Airbus.
  • Producătorii de aeronave fac eforturi pentru a creşte producţia, dar forţa de muncă este scăzută, potrivit Reuters.
1560 afișări
Imaginea articolului Producţia de piese pentru avioane este blocată de lipsa de muncitori

Furnizorul de piese de avion cu sediul la Montreal are un portofoliu de comenzi de la clienţi precum Raytheon Technologies, în timp ce producătorii de aeronave fac eforturi pentru a creşte producţia după o scădere de doi ani.

La fel ca alte companii care furnizează piese turnate de precizie pentru orice, de la trenul de aterizare la componente de motor, Mitchell Aerospace se confruntă cu o lipsă de forţă de muncă care se aşteaptă să afecteze producţia de avioane până în 2023.

„Este doar un uragan în fabrică”, a declarat preşedintele companiei, Guillermo Alonso. ”Pur şi simplu nu mai este timp. Este vorba doar de a produce, produce, produce, produce şi de a găsi modalităţi de îmbunătăţire a productivităţii”,

O economie globală în curs de încetinire a început să destindă unele lipsuri din lanţul de aprovizionare care au afectat producătorii şi au contribuit la inflaţie. Cererea de transport maritim şi aerian s-a domolit, vânzările de cipuri încetinesc, iar preţurile maşinilor de ocazie din Statele Unite sunt în scădere.

Dar producătorii de piese de avion încă se resimt de pe urma reducerilor profunde de locuri de muncă întreprinse atunci când avioanele au fost ţinute la sol în timpul pandemiei, un semn al cât de inegală rămâne criza lanţului de aprovizionare.

În Statele Unite, ocuparea forţei de muncă în sectorul aerospaţial este cu 8,4% sub nivelul de dinaintea pandemiei. În provincia Quebec, unde se află Mitchell, industria trebuie să ocupe 38.000 de locuri de muncă în următorul deceniu, potrivit grupului de comerţ din industrie Aero Montreal.

Marii producători de piese turnate, precum Precision Castparts Corp. de la Berkshire Hathaway Inc. şi Howmet Aerospace din Pittsburgh, care aprovizionează Boeing, Airbus şi General Electric, fac angajări după ce au redus personalul în 2020.

Dar este nevoie de timp pentru a instrui noii angajaţi. Directorul executiv al Boeing, David Calhoun, a avertizat că forţa de muncă va rămâne un blocaj pentru industrie timp de ani de zile.

„Nu văd că acest lucru se va rezolva prea curând”, a declarat Calhoun la o conferinţă a Camerei de Comerţ a SUA în această lună.

Problema este cea mai acută în industria turnătorilor, care necesită multă forţă de muncă şi este greu de automatizat. Într-un sondaj recent al Jefferies, aproape trei sferturi dintre producătorii de echipamente aerospaţiale au citat piesele turnate ca fiind cea mai mare sursă de criză.

Compania privată Mitchell Aerospace încurajează personalul să facă ore suplimentare, măreşte salariile cu 4,75% şi oferă lucrătorilor prime de recomandare. De asemenea, încearcă să angajeze mai multe femei, imigranţi şi refugiaţi din Ucraina.

Unii furnizori de piese turnate au nevoie de până la 72 de săptămâni pentru a onora comenzile, a declarat David Wireman, director general la AlixPartners.

Creşterea ratelor dobânzilor şi incertitudinea economică tot mai mare fac companiile să fie precaute în ceea ce priveşte creşterea capacităţii, având în vedere temerile că cererea s-ar putea prăbuşi, a spus el. „Va fi o perioadă dificilă pentru o bună bucată de timp”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici