Proteste masive în toată Rusia. Peste 1500 de persoane au fost arestate

Autorităţile ruse i-au avertizat joi pe simpatizanţii anti-război să oprească orice formă de adunare pentru a protesta, după ce preşedintele Vladimir Putin a lansat o invazie în Ucraina.

8714 afișări
Imaginea articolului Proteste masive în toată Rusia. Peste 1500 de persoane au fost arestate

Sursa foto: AP/Mediafax Foto

Update 21:10: Peste 1500 de arestări

La ora 22:09 a Moscovei (ora 21:09 a României), poliţia rusă arestase deja 1.542 de persoane din rândul participanţilor la protestele anti-război, în 52 de localităţi de pe teritoriul Federaţiei.

Ştire iniţială:

Comitetul de Investigaţie, un organism guvernamental care investighează crimele majore, i-a avertizat pe ruşi cu privire la repercusiunile legale pentru aderarea la orice protest legat de „situaţia politică externă tensionată”.

„Ar trebui să fie conştienţi de consecinţele juridice negative ale acestor acţiuni care pot fi sub formă de urmărire penală iniţial şi pot ajunge până la răspundere penală”, se arată în comunicatul emis de Comitetul de Investigaţie, notează Voice of America English News.

Ministerul de Interne rus a declarat că va lua „toate măsurile necesare pentru a asigura ordinea publică”.

Unii ruşi au cerut pe reţelele de socializare ca oamenii să iasă în stradă pentru a protesta împotriva atacului din Ucraina. Totuşi, este de subliniat faptul că Rusia are legi stricte pentru proteste, iar demonstraţiile se termină adesea cu arestări în masă.

Până acum, OVD-info a declarat că cel puţin 705 persoane au fost arestate în toată Rusia pentru organizarea şi participarea la proteste împotriva războiului astăzi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici