Proteste violente în Egipt pe fondul cedării a două insule Arabiei Saudite

Confruntări violente au avut loc între demonstranţi şi forţele de ordine în capitala egipteană Cairo, după ce mii de oameni au ieşit în stradă vineri seară pentru a protesta faţă de decizia preşedintelui egiptean de a ceda două insule Arabiei Saudite, relatează BBC News online.

2989 afișări
Imaginea articolului Proteste violente în Egipt pe fondul cedării a două insule Arabiei Saudite

Proteste violente în Egipt pe fondul cedării a două insule Arabiei Saudite

Poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa miile de protestatari ieşiţi pe străzile din Cairo pentru a solicita demisia preşedintelui egiptean Abdul Fattah al-Sisi.

Sisi este criticat pentru decizia de a ceda insulele din Marea Roşie Arabiei Saudite în timpul unei vizite a regelui saudit. Insulele care nu sunt locuite se află sub conducerea Egiptului din 1950.

Protestatarii au scandat în Cairo mesaje precum: "Afară, Sisi!" şi "Este pământul nostru!", dar şi "Cetăţenii vor căderea regimului", un slogan folosit în 2011 în "primăvara arabă" când a fost înlăturat de la putere fostul lider egiptean Hosni Mubarak.

Circa 80 de persoane au fost reţinute în Cairo, în urma confruntărilor cu forţele de ordine.

Sisi este criticat doar pentru că a anunţat decizia de a ceda cele două insule Arabiei Saudite fără aprobarea Parlamentului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici