Putin şi-ar fi construit un birou identic cu cel de la Moscova într-o staţiune de pe malul Mării Negre pentru a da impresia la TV că este în Capitală

  • Presupusa mişcare i-a permis să petreacă mai mult timp la o reşedinţă guvernamentală de pe Marea Neagră, fără a risca o posibilă reacţie publică şi politică, a relatat un site de ştiri rus.
  • Publicaţia de investigaţii, Proekt, a scris săptămâna trecută că preşedintele Vladimir Putin a construit două birouri identice pentru apelurile video, unul la o reşedinţă guvernamentală în afara Moscovei şi al doilea pe malul Mării Negre, într-o zona de vacanţă.
3323 afișări
Imaginea articolului Putin şi-ar fi construit un birou identic cu cel de la Moscova într-o staţiune de pe malul Mării Negre pentru a da impresia la TV că este în Capitală

Putin şi-ar fi construit un birou identic cu cel de la Moscolva într-o staţiune de pe malul Mării Negre pentru a da impresia la TV că este în Capitală

Imaginea cu Putin aşezat într-un birou puţin mobilat, cu câteva fotolii bej, cu un steag rusesc în fundal, a devenit una familiară pentru ruşii care au urmărit intervenţiile la TV în acest an, întrucât preşedintele rus şi-a desfăşurat, din motive de siguranţă, mare parte din activităţile oficiale de la distanţă.

Deşi articolul s-a bazat în mare parte pe surse anonime şi dovezi circumstanţiale care nu au putut fi confirmate în mod independent, a atras o mulţime de comentarii la Moscova privind comportamentul lui Putin, relatează New York Times.

Articolul citează înregistrările publice ale zborurilor efectuate de avioanele prezidenţiale care păreau să contrazică declaraţiile Kremlinului despre locul unde se afla Putin, precum şi mai multe surse anonime despre care se ştie că au cunoştinţe despre biroul duplicat din oraşul Soci de pe malul Mării Neagre. Kremlinul a negat informaţia.

Înainte de pandemie, Putin a lucrat frecvent - şi deschis - în reşedinţa de la Soci, într-un efort de a promova industria turistică a oraşului sau de a saluta vizitatorii oficiali într-un cadru mai relaxat. Dar politica s-a schimbat odată cu pandemia, se arată în raportul Proekt.

„În astfel de momente, după înţelegerea Kremlinului, oamenii ar trebui să creadă că preşedintele se află în capitală sau în apropiere”, lucrând pentru a combate virusul, care a lovit Rusia puternic.

Ekaterina Schulmann, un comentator politic pentru postul de radio Ecoul Moscovei, a declarat că informaţia care vine în completarea altor articole care dezvăluie detalii despre viaţa personală preşedintelui rus Putin şi a membrilor familiei, este o dovadă suplimentară a luptelor de elită care au avut loc.

Preşedintele rus a organizat multe intervenţii televizate cu precădere în timpul verii. Televiziunea de stat identificându-l ca fiind situat la reşedinţa guvernamentală din aproprierea Moscovei, nu pe malul mării .

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici