Raport anchetă: Mişcarea Hezbollah probabil a organizat atentatul comis la Burgas

Mişcarea şiită Hezbollah, susţinută de Iran, probabil a finanţat atentatul comis în iulie 2012 în staţiunea bulgară Burgas, anunţă ministrul bulgar de Interne, la finalul investigaţiei.

295 afișări
Imaginea articolului Raport anchetă: Mişcarea Hezbollah probabil a organizat atentatul comis la Burgas

Mişcarea Hezbollah probabil a organizat atentatul comis la Burgas - raport anchetă (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Ţvetan Ţvetanov a făcut aceste declaraţii la finalul şedinţei de şase ore a Consiliului Consultativ pentru Securitate Naţională, informează Novinite.com.

Este prima dată când autorităţile bulgare menţionează numele mişcării şiite Hezbollah în legătură cu atacul terorist antiisraelian comis în iulie 2012.

Ţvetanov a precizat că au fost identificaţi doi dintre cei trei islamişti care au comis atentatul din iulie 2012. Cei doi aveau paşapoarte eliberate din Canada şi Australia, dar din 2006 locuiseră în Liban, situaţie care sugerează că erau membri ai mişcării şiite libaneze Hezbollah. Cinci turişti israelieni şi un şofer de autocar bulgar au fost ucişi în atentatul comis la Burgas pe 18 iulie 2012. A şaptea persoană decedată se presupune că este autorul atacului sinucigaş.

Israelul a atribuit de la început atentatul mişcării şiite Hezbollah, susţinută de Iran, un inamic declarat al statului evreu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici