Recep Erdogan acuzaţii DURE la adresa Germaniei: Nu ai nicio legătură cu democraţia. Acţiunile tale actuale nu sunt mai diferite decât ale celor din perioada nazistă

Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei, a declarat duminică că acţiunile Germaniei de a anula evenimentele susţinătorilor turci „nu sunt cu nimic mai diferite decât cele din perioada nazistă”, informează Reuters.

4835 afișări
Imaginea articolului Recep Erdogan acuzaţii DURE la adresa Germaniei: Nu ai nicio legătură cu democraţia. Acţiunile tale actuale nu sunt mai diferite decât ale celor din perioada nazistă

Recep Erdogan a comparat anularea evenimentelor susţinătorilor din Germania cu perioada nazistă (Imagine: hepta/ Mediafax Foto)

Autorităţile din oraşul german Gaggenau au retras joi autorizaţia pentru organizarea unei manifestaţii unde era programat să ţină un discurs ministrul turc al Justiţiei, Bekier Bozdag. Aceast eveniment avea drept scop să promoveze referendumul din luna aprilie prin care se doreşte consolidarea puterilor executive ale preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan.

O situaţie similară s-a petrecut la Koln, unde autorităţile au anulat un eveniment la care urma să participe şi ministrul turc al Economiei, Nihat Zeybecki, citând preocupări legate de securitate.

”Germania, nu ai nicio legătură cu democraţia şi ar trebui să ştii că acţiunile tale actuale nu sunt mai diferite decât ale celor din perioada nazistă. Atunci când spunem asta, ei sunt deranjaţi. De ce vă deranjează?”, a declarat reşedintele turc în cadrul unui eveniment în Istanbul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici