Reţeaua Stat Islamic revendică atacul de la centrul comercial din Minnesota

Un individ care a înjunghiat nouă persoane într-un centru comercial din statul american Minnesota înainte de a fi împuşcat mortal de poliţie era "un soldat al Stat Islamic", a anunţat agenţia Amaq, afilată organizaţiei teroriste, relatează Reuters online.

1424 afișări
Imaginea articolului Reţeaua Stat Islamic revendică atacul de la centrul comercial din Minnesota

Reţeaua Stat Islamic revendică atacul de la centrul comercial din Minnesota

"Autorul atacului din Minnesota era un soldat al Stat Islamic şi a efectuat operaţiunea drept răspuns la apelurile de a ţinti cetăţeni din ţările care fac parte din coaliţia statelor cruciate", a anunţat duminică seara agenţia Amaq, afiliată organizaţiei Stat Islamic.

Reuters nu a putut verifica independent veridicitatea acestui anunţ.

Individul care purta uniforma unui agent de pază a făcut refeiri la Allah şi a întrebat cel puţin o persoană dacă este de religie musulmană înainte de a comite atacul în centrul comercial Crossroads din St. Cloud, în Minnesota, a declarat şeful poliţiei din oraş, William Blair Anderson.

Un reprezentant al Biroului Federal pentru Investigaţii a anunţat că nu se ştie deocamdată dacă atacatorul a discutat cu alte persoane despre planul său.

Iniţial au fost anunţaţi opt răniţi. O altă persoană rănită transportată la spital nu a fusese inclusă pe lista victimelor, a declarat primarul din St. Cloud.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici