Reuniune UE pe tema măsurilor de diminuare a riscurilor bancare

Miniştrii de Finanţe ai statelor Uniunii Europene vor organiza luni o dezbatere pe tema modalităţilor de diminuare a riscurilor cu care se confruntă băncile din spaţiul comunitar, în cadrul măsurilor pentru proiectul uniunii bancare, ce va include un sistem comun de garanţii bancare.

271 afișări
Imaginea articolului Reuniune UE pe tema măsurilor de diminuare a riscurilor bancare

Reuniune UE pe tema măsurilor de diminuare a riscurilor bancare

"Vom discuta despre definirea conceptului de reducere a riscurilor, despre modalităţile de diminuare a riscurilor, despre cât şi când", a declarat un oficial din cadrul Uniunii Europene citat de agenţia Reuters.

Dezbaterile sunt esenţiale pentru a convinge cea mai mare economie, Germania, să accepte constituirea Sistemului European pentru Garantarea Depozitelor bancare (EDIS), un plan pentru garantarea sumelor de 100.000 de euro depuse de clienţi în orice bancă din zona euro.

Berlinul este favorabil proiectului EDIS, dar se teme că cetăţenii germani ar putea ajunge, în situaţii de crize financiare, să contribuie la garantarea depozitelor unor ţări care au sisteme bancare mai fragile.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici