Rex Tillerson va organiza o întrunire pe tema Coreei de Nord în Canada

Secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, va călători săptămâna viitoare în Canada pentru a găzdui o întrunire ministerială internaţională pe tema programelor nucleare şi cu rachete balistice ale Coreei de Nord, a anunţat joi Departamentul de Stat de la Washington, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

409 afișări
Imaginea articolului Rex Tillerson va organiza o întrunire pe tema Coreei de Nord în Canada

Rex Tillerson va organiza o întrunire pe tema Coreei de Nord în Canada

În perioada 15-17 ianuarie, Tillerson se va afla la Vancouver, alături de ministrul canadian de Externe, Chrystia Freeland, şi ministrul sud-coreea de Externe, Kang Kyung-Wha.

"Întrunirea va aduce împreună mai multe ţări, într-un efort de a demonstra solidaritatea internaţională împotriva programelor nucleare şi cu rachete balistice ale Coreei de Nord, care sunt periculoase şi ilegale. Discuţiile se vor concentra pe îmbunătăţirea eforturilor diplomatice pentru a garanta că Peninsula Coreeană este sigură, prosperă şi denuclearizată", a precizat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Heather Nauert.

Totodată, secretarul american al Apărării, James Mattis, va fi prezent luni la Vancouver, pentru o cină de lucru privind securitatea şi stabilitatea în Peninsula Coreeană.

Reprezentanţi ai Phenianului şi ai Seulului s-au întâlnit, marţi, în regiunea demilitarizată Panmunjon, pentru a redeschide dialogul între cele două state după o pauză de doi ani.

Coreea de Sud i-a cerut Coreei de Nord să înceteze acţiunile ostile care sporesc tensiunea în Peninsula Coreeană. În replică, regimul Kim Jong-Un a transmis că este necesară garantarea unui mediu de pace şi a fost de acord să participe la viitoare negocieri militare cu sud-coreenii.

Delegaţia Coreei de Sud apreciază că îmbunătăţirea relaţiilor cu statul vecin şi măsurile agreate marţi ar putea deschide calea dialogului pentru "o rezoluţie fundamentală" în privinţa chestiunii nucleare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici