- Home
- Externe
- SOFIA, (12.01.2018, 01:46)
- Teodora Marinescu
- Home
- Video
- Politic
- Vești bune
- Economic
- Social
- Externe
- Revolutions
- Marius Tucă Show
- Gândurile lui Cristoiu
- Coronavirus
- Facem România bine
Premierul bulgar Boiko Borisov consideră că Donald Tusk nu ar trebui să intervină în politica Poloniei
Premierul bulgar Boiko Borisov, al cărui stat deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene semestrul acesta, l-a îndemnat, joi, pe preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, să nu intervină în politica internă a Poloniei, informează site-ul Politico.eu.
302 afişări

Premierul bulgar Borisov consideră că Donald Tusk nu ar trebui să intervină în politica Poloniei
Borisov a declarat în cadrul unei conferinţe de presă de la preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către Bulgaria, că el şi Donald Tusk, care este de asemenea şi fostul premier al Poloniei, ar trebui să "rămână neutri şi imparţiali".
Într-un interviu acordat, luni, unei publicaţii poloneze, Tusk a declarat că partidul de centru-dreapta Lege şi Justiţie (PiS), care se află la guvernare, ar putea să încerce să părăsească Uniunea Europeană, dacă statul se va regăsi într-o zi printre contribuabili.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Norvegia lansează o anchetă după decesul a 23 de bătrâni care au primit vaccinul Pfizer: „Ar putea fi doar o coincidență”
-
Registrul ANAF care colectează informaţii despre conturile tuturor clienţilor: ce opinie au băncile
-
Ion Cristoiu: Românul se naşte nu numai poet. Se naşte şi chibiţ
-
Italia înăspreşte din nou restricţiile anti-COVID
"Nu am niciun dubiu că unul dintre obiectivele PiS este de elibera politica Poloniei de sub greutatea Uniunii Europene", a declarat Donald Tusk.
Premierul Borisov a adăugat că "legea justiţiei trebuie măsurat cu ajutorul unor indicatori concreţi".
Recent, Comisia Europeană a devenit din ce în ce mai îngrijorată că Polonia s-ar putea afla într-un impas al democraţiei. În acest context, Comisia a declanşat, pentru prima oară în istorie, articolul 7 prevăzut în Tratatul Uniunii Europene, ceea ce ar putea duce ulterior la implementarea unor sancţiuni asupra Varşoviei.
Experţii Comisiei Europene afirmă că noile măsuri legislative din Polonia subminează independenţa justiţiei, oferindu-i ministrului Justiţiei dreptul de a numi şi de a destitui judecători ai instanţelor superioare. Bruxellesul denunţă şi reformele privind funcţionarea Tribunalului Constituţional din Polonia.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.






ULTIMA ORǍ
vezi mai multe