- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România, pe doi în lume în privinţa serverelor folosite pentru fraude pe Internet
România ocupă cel de-al doilea loc, după Statele Unite, în ceea ce priveşte procentajul serverelor folosite pentru fraudele pe Internet, deţinând 13 la sută din total, se arată într-un raport realizat de Symantec şi publicat luni.
România, pe doi în lume în privinţa serverelor folosite pentru fraude pe Internet (Imagine: Mediafax.ro)
Această situaţie poate fi rezultatul infracţionalităţii informatice cu care se confruntă România, a cărei economie a cunoscut o dezvoltare lentă în ultimii ani, ce a condus la o criză a oportunităţilor de muncă.
Informaţiile apărute în presă sugerează că fraudele şi corupţia sunt o problemă gravă în România, iar criminalitatea informatică este în continuare un factor important al acestora, situaţie care ar putea explica procentajul mare al serverelor folosite pentru fraude.
ULTIMELE ȘTIRI
-
OZN deasupra României: O imagine din 2022 publicată de un fost oficial al Pentagonului face înconjurul internetului. Cât de credibilă este fotografia
-
Germania va închide consulatele iraniene ca răspuns la executarea unui cetăţean german
-
Avocata din Bucureşti acuzată că a tocmit un asasin să ucidă trei persoane, reţinută
-
Scandal în Georgia. Un exit-poll arată că partidele de opoziţie au obţinut majoritatea voturilor
În timp ce numărul infracţiunilor informatice este mare atât în Statele Unite, cât şi în România, diferenţa dintre numărul utilizatorilor de Internet de mare viteză din cele două ţări ar putea explica diferenţa mare de procentaj (13 la sută România, faţă de 41 la sută Statele Unite). România are aproximativ 2,25 de milioane de utlizatori de Internet de mare viteză, în timp ce Statele Unite au 75 de milioane. Cu toate acestea, proporţia de 13 la sută din totalul fraudelor online în România reprezintă un nivel mai ridicat decât era de aşteptat.
Pe locul al treilea în acest clasament se află Germania, cu 11 procente, ţară care are însă o infrastructură cibernetică puternică, situându-se între primele cinci state ale lumii în funcţie de numărul utilizatorilor de Internet de mare viteză. Germania are cu 50 de milioane de utilizatori mai puţin decât Statele Unite, ceea ce ar putea explica procentajul mare al serverelor folosite pentru fraude online.
Potrivit aceluiaşi raport, valoarea prejudiciilor aduse de reţelele specializate în fraude cu carduri bancare pe Internet se ridică la peste cinci miliarde dolari într-un an, relatează BBC News Online, subliniind că Symantec a efectuat acest raport pentru a afla care este cifra rezultată din activitatea economică frauduloasă a acestor reţele, timp de un an, pe Internet.
Seriile cardurilor de credit au fost cele mai populare elemente puse în vânzare pe Internet, ajungând la un procent de 31 la sută. Informaţiile bancare au reprezentat 20 la sută din itemii oferiţi contra cost pe Internet.
Cifra de 5,3 miliarde de dolari a fost obţinută prin înmulţirea sumei medii furate de pe un card, peste 350 de dolari, cu milioanele de carduri oferite spre vânzare.
Potrivit Symantec, multe dintre cardurile oferite spre vânzare sunt cel mai probabil invalide sau anulate, iar conturile bancare închise, dar acestea sunt populare printre hoţii pe Internet din cauza uşurinţei cu care se obţin şi cu care se folosesc în scopuri frauduloase.
Bandele ruseşti şi cele est-europene sunt printre cele mai organizate grupuri, potrivit raportului, având abilitatea de a produce în masă carduri de credit şi de debit.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:58
LIVE TEXT Inundaţiile din Spania: Bilanţul morţilor în urma inundaţiilor din Spania a urcat la 158 / Se reiau căutările a zeci de persoane dispărute / Doliu naţional în Spania pentru 3 zile, după fenomenul Dana / Avertizare meteo într-o regiune plină cu români / Alertă MAE / Premierul Sanchez: staţi acasă!
-
ieri, 22:53
„Nimeni nu a venit să ne salveze". În oraşul spaniol Algemesi, distrus, oamenii sunt furioşi