România va începe să antreneze piloţii ucraineni pe avioane F-16 chiar de luna viitoare

Din luna august, România ar putea începe antrenarea piloţilor ucraineni pe avioane de luptă F-16, potrivit unei surse familiare cu discuţiile în curs.

288 afișări
Imaginea articolului România va începe să antreneze piloţii ucraineni pe avioane F-16 chiar de luna viitoare

România va începe să antreneze piloţii ucraineni pe avioane F-16 chiar de luna viitoare

O bază aeriană din România a fost desemnată pentru această pregătire.
 
În prezent, România are 16 avioane F-16, iar alte 32 sunt aşteptate să sosească din Norvegia până la sfârşitul anului 2024.
 
Sursa a precizat că pregătirile includ o cerere românească pentru un simulator de zbor F-16 de la producătorul avionului, Lockheed Martin.
 
România are aproximativ zece instructori români calificaţi care au efectuat peste 2.000 de ore de zbor cu acest avion. Trei sau patru din actuala escadrilă de avioane F-16 a României ar putea fi folosite la un moment dat în misiunea de antrenament, a adăugat sursa.
 
Durata programului de antrenament urmează să fie stabilită, dar ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat marţi că speră că vor exista rezultate în termen de şase luni, relatează CNN.
 
Marţi, la summitul NATO din Lituania, Reznikov a semnat cu 11 membri ai coaliţiei un memorandum în care sunt prezentate condiţiile de pregătire pentru avioanele de luptă: Danemarca, Olanda, Belgia, Belgia, Canada, Luxemburg, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Suedia şi Regatul Unit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici