Rusia a instalat un sistem de rachete de croazieră/ Oficial din armata SUA: Acţiunea pare să reprezinte o încălcare a Tratatului Forţelor Nucleare/ Moscova respinge acuzaţiile

Moscova a instalat un sistem de rachete de croazieră, într-o aparentă încălcare a Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF), a declarat un oficial american de rang înalt pentru CNN.

7037 afișări
Imaginea articolului Rusia a instalat un sistem de rachete de croazieră/ Oficial din armata SUA: Acţiunea pare să reprezinte o încălcare a Tratatului Forţelor Nucleare/ Moscova respinge acuzaţiile

Oficial militar: Rusia a instalat o rachetă de croazieră (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Instalarea sistemului rachetei de croazieră cu lansare la sol pare să reprezinte o încălcare a Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF) din anul 1987, a declarat oficialul.

Informaţia a fost publicată iniţial de cotidianul The New York Times.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american a atras atenţia cu privire la încălcările tratatului de către Rusia.

"Federaţia Rusă încalcă în continuare obligaţiile prevăzute în Tratatul INF de a nu poseda, produce sau efectua zboruri de test pentru rachete de croazieră cu lansare la sol cu o rază de acţiune între 500 şi 5.500 de kilometri, sau să posede sau să producă lansatoare pentru astfel de rachete", a spus purtătorul de cuvânt Mark Toner..

"Ne-am exprimat foarte clar îngrijorările vizazi de această încălcare a tratatului de către Rusia, de riscul pe care îl reprezintă această manevră la adresa securităţii europene şi asiatice precum şi interesul nostru ca Rusia să repecte din nou tratatul", a adăugat Toner.

Administraţia Obma a încercat să determine Rusia să remedieze această încălcare a tratatului în timp ce racheta era încă în faza de test, în anul 2014. În schimb, Rusia a desfăşurat o întreagă unitate operaţională, scrie The New York Times.

Moscova respinge acuzaţiile referitoare la încălcarea unui acord privind armele nucleare

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat miercuri că Rusia continuă să-şi respecte angajamentele internaţionale, după ce oficialii americani au acuzat Moscova că ar fi încălcat Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF) prin desfăşurarea unei noi rachete de croazieră.

"Rusia a fost şi rămâne loială angajamentelor sale internaţionale, inclusiv tratatul în cauză", a declarat oficialul rus, care a adăugat că "nimeni nu a acuzat Rusia în mod formal de încălcarea tratatului", relatează BBC News online.

Rusia a desfăşurat un nou tip de rachetă de croazieră într-o aparentă încălcare a Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF), a declarat un oficial de rang înalt din cadrul armatei pentru postul de televiziune CNN.

Potrivit unui articol publicat de cotidianul The New York Times, în care sunt citaţi oficiali din cadrul Administraţiei Trump, se afirmă că Rusia a desfăşurat deja două batalioane echipate cu rachete de croazieră interzise prin Tratatul INF.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici