Rusia a instalat sisteme antiaeriene S-400 în regiunea Crimeea şi va organiza exerciţii cu trenuri blindate în apropierea frontierelor Ucrainei

Armata rusă a adus, vineri, sisteme antiaeriene S-400 în regiunea Crimeea, în cadrul unui plan care fusese anunţat acum o lună, anunţă Ministerul rus al Apărării, citat de site-ul agenţiei Interfax.

7848 afișări
Imaginea articolului Rusia a instalat sisteme antiaeriene S-400 în regiunea Crimeea şi va organiza exerciţii cu trenuri blindate în apropierea frontierelor Ucrainei

Rusia a instalat sisteme antiaeriene S-400 în regiunea Crimeea(Imagine: Cosmin Deaconescu/ Medioafax Foto)

Un regiment dotat cu sisteme antiaeriene S-400 Triumph a fost detaşat în Crimeea, a transmis vineri Ministerul rus al Apărării.

Moscova anunţase din 15 iulie că sisteme S-400 vor fi montate în august în oraşul Feodosia, situat în Crimeea, regiune ucraineană anexată de Rusia în 2014.

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a ordonat joi plasarea în stare de alertă a tuturor unităţilor militare din Crimeea şi din regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk, de teama riscului izbucnirii unui conflict militar cu Rusia. Miercuri seară, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a acuzat Ucraina că foloseşte metode "teroriste" pentru declanşarea unui conflict în Crimeea, după confruntări soldate cu moartea a doi militari ruşi, în timp ce Administraţia de la Kiev susţine că Moscova caută pretexte pentru intensificarea conflictului militar.

Armata rusă va organiza exerciţii cu trenuri blindate, în apropierea frontierelor Ucrainei

Armata rusă va utiliza, pentru prima dată în ultimii 15 ani, două trenuri blindate, în cursul unor exerciţii militare efectuate în sud-estul ţării, la circa 200 de kilometri de frontiera Ucrainei şi la 400 de kilometri de Marea Neagră.

"Două trenuri speciale, denumite Amur şi Baikal, aparţinând Districtului militar sudic, vor participa, începând din 15 august, la exerciţii militare în zona Volgograd, fiind o premieră în ultimii 15 ani", a transmis armata rusă, conform site-ului agenţiei Tass.

"Trenurile vor participa la misiuni de protejare şi apărare a podurilor de cale ferată de atacuri ale grupurilor subversive", a precizat armata rusă.

Fiecare tren blindat este dotat cu sisteme antiaeriene ZU-23. În trenuri pot fi transportaţi mii de militari şi sute de tancuri.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici