Rusia nu va mai importa alimente din alte patru ţări, următoarea pe listă putând fi Ucraina

Dmitri Medvedev, premierul rus, a anunţat că Rusia nu va mai importa alimente din Albania, Muntenegru, Islanda şi Lichtenstein, avertizând că şi Ucraina ar putea fi inclusă pe lista ţărilor interzise în 2016, informează site-ul postului Radio Free Europe.

367 afișări
Imaginea articolului Rusia nu va mai importa alimente din alte patru ţări, următoarea pe listă putând fi Ucraina

Rusia nu va mai importa alimente din alte patru ţări, următoarea pe listă putând fi Ucraina (Foto: AFP / Mediafax Foto)

Dmitri Medvedev a anunţat joi că pe lista ţărilor din care Rusia nu va mai importa alimente au fost adăugate patru state.

El a precizat că Rusia a încheiat orice acord privind importul alimentelor din Albania, Muntenegru, Islanda şi Lichtenstein.

De asemenea, Medvedev a avertizat că şi Ucraina ar putea fi inclusă pe lista ţărilor interzise în cazul în care conducerea de la Kiev va implementa schimbările economice solicitate printr-un acord agreat cu Uniunea Europeană. În caz contrar, Rusia nu va mai importa alimente din Ucraina începând cu 2016, cu singura excepţie în care Kievul va ajunge la o înţelegere cu Moscova în circumstanţele economice prevăzute în acordul încheiat cu UE.

Pe lista neagră a Rusiei privind importul de alimente se află Statele Unite, Canada, Australia şi UE.

Această listă a reprezentat o sancţionare din partea Kremlinului, în 2014, a Statelor Unite şi a UE privind intervenţia acestora în conflictelor dintre Rusia şi Ucraina asupra peninsulei Crimeea şi celor din estul teritoriului ucrainean.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici