Rusia respinge informaţiile conform cărora avionul MH17 a fost doborât de rachete ale armatei ruse

Ministerul rus de Externe a respins, joi, acuzaţiile conform cărora avionul MH17 a fost doborât de de un sistem de rachete al armatei ruse, precizând că astfel de informaţii au ca scop ”discreditarea Rusiei”, relatează site-ul agenţiei Tass.

2723 afișări
Imaginea articolului Rusia respinge informaţiile conform cărora avionul MH17 a fost doborât de rachete ale armatei ruse

Rusia respinge informaţiile conform cărora avionul MH17 a fost doborât de rachete ale armatei ruse

Anchetatorii olandezi au anunţat joi că au găsit dovezi conform cărora avionul malaezian MH17, doborât pe teritoriul Ucrainei în 2014, ar fi fost doborât de un sistem de rachete folosit de armata rusă.

Ministerul de Externe de la Moscova a transmis că acuzaţiile se bazează ”date false distrbuite de bloggeri şi au ca scop discreditarea Rusiei”.

”Evident că este vorba despre acuzaţii gratuite vizând să discrediteze ţara noastră în faţa comunităţii internaţionale. Ne exprimăm regretul pentru aceste concluzii trase pe baza unor informaţii false. De asemenea, au fost ignorate dovezile prezentate de Rusia. Toate aceste acuzaţii ne confirmă lipsa de obiectivitate a anchetei”, se arată într-un comunicat al Ministerului rus de Externe.

Avionul Boeing 777, care călătorea de la Amsterdam la Kuala Lumpur, a fost doborât în zona ucraineană de conflict la data de 17 iulie 2014. Toţi cei 298 de oameni care se aflau la bord au murit în urma incidentului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici