Salah Abdeslam intenţiona să comită la Bruxelles atacuri armate similare cu cele de la Paris

Islamistul Salah Abdeslam, arestat vinerea trecută, şi Mohamed Belkaid, împuşcat mortal de autorităţile belgiene, intenţionau să comită atacuri armate în Bruxelles după modelul atentatelor de la Paris, afirmă surse judiciare citate de postul belgian VRT.

4562 afișări
Imaginea articolului Salah Abdeslam intenţiona să comită la Bruxelles atacuri armate similare cu cele de la Paris

Salah Abdeslam intenţiona să comită la Bruxelles atacuri armate similare cu cele de la Paris

Conform surselor citate, Salah Abdeslam, Mohamed Belkaid şi un alt terorist intenţionau să deschidă focul cu arme automate pe străzile din Bruxelles, în încercarea de a reproduce atentatele de la Paris, comise în noiembrie 2015 şi soldate cu 130 de morţi.

În cadrul aceluiaşi complot, fraţii Ibrahim şi Khalid El Bakraoui, alături de Najim Laachraoui urmau să se arunce în aer.

În contextul în care Salah Abdeslam a fost arestat, iar Mohamed Belkhaid a fost împuşcat mortal de autorităţi, Ibrahim şi Khalid El Bakraoui, alături de Najim Laachraoui au executat singuri planul, pe 22 martie, atentatele soldându-se cu 31 de morţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici