Samuel L. Jackson, susţinător al lui Obama, le spune alegătorilor americani: "Treziţi-vă dracului! " - VIDEO

Actorul Samuel L. Jackson, care are reputaţia unui "băiat rău" la Hollywood, este un fidel suporter al preşedintelui Barack Obama şi a lansat pe internet un mesaj video în care îi îndeamnă prin cuvinte destul de dure pe alegătorii leneşi să meargă să voteze.

340 afișări
Imaginea articolului Samuel L. Jackson, susţinător al lui Obama, le spune alegătorilor americani: "Treziţi-vă dracului! " - VIDEO

Samuel L. Jackson, susţinător al lui Obama, le spune alegătorilor americani: "Treziţi-vă dracului! " (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Starul hollywoodian a lansat acest apel pentru că nu doreşte ca republicanul Mitt Romney să câştige viitoarele alegeri prezidenţiale americane din cauza unei mobilizări slabe la vot a alegătorilor democraţi.

"Treziţi-vă dracului!" (Wake the fuck up!), strigă actorul în acea înregistrare spre un cuplu de părinţi americani, apatici şi obosiţi, aşezaţi în faţa televizorului.

Această interpelare provocantă este un fel de ecou al cărţii de succes, narată de Samuel L. Jackson, lansată anul trecut în Statele Unite, intitulată "Go the fuck to sleep" (Du-te dracului să te culci!), scrisă pe un ton ironic pentru părinţii frustraţi.

În această înregistrare video, regizată pentru a semăna cu o poveste, doi americani apatici care stau pe canapea îi spun fiicei lor să meargă la culcare, atunci când aceasta vine spre ei, după ce visase urât în camera ei, şi încearcă să îi motiveze, pentru a-l realege pe Barack Obama în funcţia de preşedinte, la alegerile din 6 noiembrie.

Samuel L. Jackson, actorul fetiş al lui Quentin Tarantino (care a jucat în "Pulp Fiction", "Jackie Brown", "Kill Bill 2") iese parcă din ecranul televizorului aflat în sufrageria acelei familii şi declară: "Îmi pare rău prieteni, dar nu avem timp să dormim. Un milionar ce nu poate fi atins tocmai ne-a declarat război".

"În ceea ce priveşte şcolile, mediul, sindicatele, salariile echitabile, ne vom găsi din nou singuri dacă Romney câştigă, iar el este contra protecţiei sociale: dacă vi se va întâmpla să cădeţi, va spune că aţi avut ghinion. Deci, eu vă sfătuiesc cu tărie să vă mişcaţi fundul (şi să mergeţi la vot, n.r.)!", spune actorul.

Clipul, care are o durată de peste 3 minute, îi arată apoi pe fratele şi pe sora mai mare a fetiţei din prima scenă, iar starul american încearcă să îi convingă şi pe ei. "Ascult-o pe sora ta mai mică, mişcă-ţi fundul (la vot, n.r.)!", îi transmite actorul acesteia.

Samuel L. Jackson se adresează apoi bunicilor fetiţei, spunându-le că Mitt Romney şi Paul Ryan, dacă vor fi aleşi, le vor "îndulci Medicare" (program de asigurare medicală pentru persoanele în vârstă). "Spuneţi-le nu!", s-a dezlănţuit apoi actorul, care a spus că a votat pentru Barack Obama, în 2008, "pentru că este negru".

Preşedintele american în exerciţiu, care întâmpină dificultăţi în a-şi motiva electoratul pe teren ca în 2008, beneficiază de sprijinul larg al Hollywood-ului, care are reputaţia unui bastion democrat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici