Şanse "foarte mici" să mai fie găsiţi supravieţuitori. 300 de persoane, dispărute după prăbuşirea barajului în Brazilia

Echipele de salvare continuă să caute supravieţuitori în cazul spargerii unui baraj minier din Brazilia, care a provocat o alunecare masivă de teren, în urma căreia 58 de persoane au murit, iar alte peste 300 sunt date dispărute, potrivit celui mai recent bilanţ comunicat de autorităţi.

7570 afișări
Imaginea articolului Şanse "foarte mici" să mai fie găsiţi supravieţuitori. 300 de persoane, dispărute după prăbuşirea barajului în Brazilia

Foto Hepta: O persoană curăţă un căţeluş acoperit de noroi după prăbuşirea barajului Feijao care a lansat un val de deşeuri de minereu de fier roşu

"După 48 de ore, şansa de a găsi [pe cineva] în viaţă este foarte scăzută", le-a spus colonelul Eduardo Angelo, care conduce operaţiunea de căutare, rudelor celor dispăruţi, după ce în ultimele 24 de ore nu a mai fost descoperit niciun supravieţuitor, informează BBC News online.

Operaţiunile au fost suspendate duminică pe fondul temerilor că un alt baraj minier din zonă ar fi putut să se prăbuşească.

Cauza prăbuşirii barajului din zona Brumadinho nu este momentan cunoscută, compania care deţine barajul susţinând că a respectat toate procedurile de siguranţă.

Barajul din zona oraşului Brumadinho, Minas Gerais, în sud-estul Braziliei, s-a rupt, vineri, provocând o alunecare de teren care a îngropat o cantină, unde zeci de mineri luau masa, mai multe case, vehicule şi un tren.

Potrivit companiei, 305 persoane sunt date dispărute, inclusiv mulţi angajaţi ai firmei, iar 192 au fost salvate.

Operaţiunile de salvare fiind îngreunate de amploarea dezastrului, în unele zone, grosimea stratului de nămol fiind de până la 15 metri.

Avimar de Melo Barcelos, primarul oraşului Brumadinho, a acuzat compania care deţine barajul de "nepăsare şi incompetenţă" şi statul Minas Gerais de neglijenţă în supravegherea respectării procedurilor de siguranţă.

"Această tragedie ne-a distrus oraşul", a mai afirmat primarul din Brumadinho.

Preşedintele companiei care deţine mina susţine însă că dezastrul s-a produs cu toate că firma pe care o conduce a respectat toate procedurile de siguranţă recomandate de experţi.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici