Scafandrii au găsit cutiile negre ale avionului AirAsia prăbuşit în Marea Java

Scafandrii indonezieni au găsit cutiile negre ale avionului AirAsia prăbuşit în Marea Java la 28 decembrie, cu 162 de persoane la bord, a anunţat duminică seara Ministerul Transporturilor.

958 afișări
Imaginea articolului Scafandrii au găsit cutiile negre ale avionului AirAsia prăbuşit în Marea Java

Scafandrii au găsit cutiile negre ale avionului AirAsia prăbuşit în Marea Java (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Scafandrii nu au reuşit însă să le extragă de sub epava avionului, a adăugat ministerul într-un comunicat. Cutiile negre au fost localizate la o adâncime de 30-32 de metri, potrivit aceleiaşi surse.

Luni, scafandrii vor încerca să mute epava pentru a avea acces la cutiile negre. "Dacă această manevră eşuează, echipa va utiliza aceeaşi tehnică folosită anterior pentru a scoate la suprafaţă coada avionului, cu echipamente gonflabile" de ridicare, a explicat Tonny Budiono, un reprezentant al ministerului.

"Scafandrii marinei au reuşit să găsească un instrument foarte important, cutiile negre ale zborului QZ8501 al AirAsia", a declarat Budiono.

Anterior, în cursul zilei, oficialii au precizat că au fost detectate semnale acustice puternice emise de cutiile negre ale avionului. Însă curenţii puternici au obligat scafandrii să revină la suprafaţă după-amiază.

Sub epava avionului s-ar putea afla de asemenea alte cadavre ale victimelor, potrivit autorităţilor indoneziene.

Doar 48 de cadavre au fost recuperate până în prezent, deşi la bordul avionului se aflau 162 de persoane.

Avionul Airbus A320-200 a dispărut de pe radare la scurt timp după decolarea, la 28 decembrie, din oraşul indonezian Surabaya, cu destinaţia Singapore.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici