Scandal diplomatic. India suspendă vizele pentru canadieni

India a suspendat serviciile de acordare a vizelor pentru cetăţenii canadieni, ca urmare a escaladării disputei diplomatice legate de uciderea unui lider religios pe teritoriul Canadei, potrivit BBC.

1384 afișări
Imaginea articolului Scandal diplomatic. India suspendă vizele pentru canadieni

Scandal diplomatic. India suspendă vizele pentru canadieni

Furnizorul de servicii de viză BLS a postat un mesaj din partea misiunii Indiei, în care dă vina pe „motive operaţionale" pentru întrerupere.

„Anunţ important din partea misiunii indiene: Din motive operaţionale, începând cu data de 21 septembrie 2023, serviciile de viză indiene au fost suspendate până la noi ordine", se arată în mesajul publicat joi pe site-ul companiei.

Tensiunile s-au amplificat săptămâna aceasta după ce Canada a declarat că investighează „acuzaţii credibile" care leagă India de uciderea liderului separatist. India a respins vehement acuzaţia, numind-o „absurdă".

Analiştii spun că relaţiile dintre cele două ţări, care au fost tensionate timp de luni de zile, sunt acum la cel mai scăzut nivel din toată istoria. Ministerul de Externe al Indiei a refuzat să comenteze subiectul.

Măsura vine la o zi după ce India a emis un avertisment prin care îi îndeamnă pe cetăţenii săi care călătoresc sau locuiesc în Canada să „manifeste cea mai mare prudenţă", având în vedere „creşterea activităţilor anti-India şi a violenţelor motivate de ură şi cu conotaţie politică în Canada".

Premierul canadian Justin Trudeau a spus luni că agenţiile de informaţii investighează dacă „agenţi ai guvernului Indiei" au fost implicaţi în uciderea lui Hardeep Singh Nijjar, un cetăţean canadian.

Hardeep Singh Nijjar, în vârstă de 45 de ani, a fost împuşcat mortal în faţa unui templu sikh pe 18 iunie în Surrey, o suburbie a oraşului Vancouver cu o populaţie sikh numeroasă. Nijjar a susţinut o patrie sikh sub forma unui stat independent în India şi a fost desemnat de indieni drept „terorist" în iulie 2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici