Şeful armatei egiptene s-ar fi întâlnit cu Mohamed ElBaradei

Şeful armatei egiptene, Abdel Fattah al-Sissi, s-a întâlnit, miercuri, cu reprezentantul opoziţiei Mohamed ElBaradei, cu lideri religioşi şi reprezentanţi ai unor partide islamice, inclusiv cel al preşedintelui Mohamed Morsi, a anunţat o sursă militară.

211 afișări
Imaginea articolului Şeful armatei egiptene s-ar fi întâlnit cu Mohamed ElBaradei

Mohamed ElBaradei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Discuţiile au vizat "foaia de parcurs" pe care armata a ameninţat că o va pune în aplicare odată cu expirarea ultimatumului lansat preşedintelui islamist Mohamed Morsi, a precizat sursa. Ultimatumul expiră la ora 14.30 GMT (17.30, ora României).

În timp ce armata a anunţat că va publica un comunicat în momentul expirării ultimatumului, şeful său - ministrul Apărării -, generalul Abdel Fattah al-Sissi, a început discuţii cu Mohamed ElBaradei, fostul şef al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) desemnat marţi ca reprezentant al opoziţiei.

Patriarhul de confesiune coptă Tawadros al II-lea şi marele imam Ahmed el-Tayeb, principala autoritate sunnită, au fost prezenţi, de asemenea, la Ministerul Apărării.

Reprezentanţi ai partidului salafist Al-Nour şi Partidului Libertăţii şi Justiţiei (PLJ), aripa politică a Fraţilor Musulmani din rândul cărora provine Morsi, au participat, la rândul lor, la discuţii, a adăugat sursa.

Armata i-a dat, luni, 48 de ore şefului statului pentru a "îndeplini revendicările poporului", care manifestă în masă pentru a cere îndepărtarea sa de la putere, altfel riscând aplicarea unei "foi de parcurs" redactată de către militari.

Inclusiv reprezentanţi ai mişcării Tamarrod (rebeliune în arabă), aflată la originea manifestaţiilor împotriva lui Morsi, au fost prezenţi la Ministerului Apărări, potrivit sursei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici