Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe: SUA şi ţări aliate încearcă să creeze un "front antirus" după modelul Războiului Rece

Statele Unite şi ţări europene încearcă să creeze un "front antirus" specific Războiului Rece, a declarat, miercuri, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, referindu-se la decizia NATO de suplimentare a efectivelor militare în ţări est-europene.

1675 afișări
Imaginea articolului Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe: SUA şi ţări aliate încearcă să creeze un "front antirus" după modelul Războiului Rece

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe: SUA şi ţări aliate încearcă să creeze un "front antirus" după modelul Războiului Rece (Imagine AFP / Mediafax Foto)

"Rusia îşi apără interesele naţionale într-o perioadă în care Statele Unite şi aliaţii lor încearcă să creeze un front antirus de disuasiune specific Războiului Rece", a declarat Serghei Lavrov, citat de site-ul agenţiei Interfax.

"Nu se poate nega faptul că poziţia Rusiei în probleme geopolitice contemporane a fost consistentă. Nicio ţară, nici măcar cea mai puternică, nu poate încerca să rezolve în mod unilateral numeroasele probleme din lume", a subliniat şeful diplomaţiei ruse, insistând că este necesară "activitatea diplomatică de tip colectiv".

Alianţa Nord-Atlantică va trimite circa 4.000 de militari suplimentari în Polonia şi în ţările baltice, pentru descurajarea Rusiei, a anunţat secretarul general NATO, Jens Stoltenberg. Estonia, Letonia, Lituania şi Polonia cer de mult timp consolidarea prezenţei militare NATO, pentru descurajarea Rusiei.

În acelaşi timp, o brigadă militară NATO ar putea fi staţionată în România, în contextul în care Bucureştiul a propus acest lucru.

Rusia a avertizat că va lua măsurile necesare pentru a se apăra în cazul în care Alianţa Nord-Atlantică va desfăşura patru batalioane suplimentare în Polonia şi în ţările baltice.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici