Shinzo Abe, fostul premier japonez, a decedat după ce a fost împuşcat în timp ce susţinea un discurs

Fostul premier japonez Shinzo Abe a decedat după ce a fost împuşcat în timp ce susţinea un discurs în oraşul Nara, situat în vestul ţării, a anunţat televiziunea de stat NHK.

6585 afișări
Imaginea articolului Shinzo Abe, fostul premier japonez, a decedat după ce a fost împuşcat în timp ce susţinea un discurs

Shinzo Abe, fostul premier japonez, a decedat după ce a fost împuşcat în timp ce susţinea un discurs Foto: Kyodo News / AP

UPDATE 16:00 Explozibil descoperit în locuinţa celui care l-a ucis pe fostul premier Shinzo Abe

Poliţia a descoperit mai multe posibile dispozitive explozive la percheziţia făcută în locuinţa atacatorului fostului premier Shinzo Abe.

Conform NHK, citat de bbc, geniştii se pregătesc să efectueze o explozie controlată la faţa locului.

Suspectul a fost identificat ca fiind Tetsuya Yamagami, rezident în Nara.

Presa locală spune că se crede că acesta este un fost membru al Forţei maritime de autoapărare a Japoniei, echivalentul marinei japoneze. Se spune că a părăsit serviciul activ în 2005.

UPDATE 15:30 Japonia, în stare de şoc. Privirea uluită a prezentatorului de la postul public NHK, care a anunţat atacul asupra fostului premier

Prim-ministrul Japoniei Fumio Kishida a susţinut o conferinţă de presă a dat detalii despre starea lui Abe.

Lui Kishisa îi tremura vocea, când le-a vorbit reporterilor şi s-a oprit de mai multe ori, afectat de emoţii. Despre atac, a comentat: „Acest atac barbar şi malign nu va fi tolerat”.

UPDATE 15:00 Cine a fost Shinzo Abe: Cel mai tânăr prim-ministru al Japoniei de la al doilea Război Mondial şi unul dintre cei mai puternici oameni din lume

Prima oară a fost ales prim-ministru în septembrie 2006, iar atunci a devenit cel mai tânăr premier al Japoniei după al doilea Război Mondial. Şi-a dat demisia din această funcţie pe motive de sănătate în 2007.

Partidul pe care îl conducea a câştigat în decembrie 2012 alegerile parlamentare şi astfel Shinzo Abe a devenit din nou premier, primul care revine în această funcţie de la Shigeru Yoshida din 1948. Din 2012, a mai câştigat alegerile din 2014 şi apoi pe cele din 2017, această din urmă victorie lansându-l în cursa pentru cel mai longeviv prim-ministru din istoria Japoniei.

UPDATE 14:00 Shinzo Abe a fost singurul premier japonez care a vizitat România

Vizita lui Shinzo Abe din 2018, prima şi singura de acest fel a unui oficial nipon de acest rang în România, a fost marcată de o serie de greşeli de protocol din partea autorităţilor române, printre care întâmpinarea la aeroport de către un secretar de stat.

UPDATE 12:45 Presupusul asasin al lui Shinzo Abe, fostul premier japonez, era nemulţumit de acesta

Presupusul asasin al lui Shinzo Abe, fostul premier japonez, a declarat că era nemulţumit de Abe şi a vrut să-l ucidă. Primele informaţii arată că acesta a folosit o armă artizanală. Fostul premier a murit la aproximativ 5 ore şi jumătate după ce a fost împuşcat.

Ştirea iniţială: În vârstă de 67 de ani, acesta a suferit răni în partea dreaptă a gâtului şi la clavicula stângă, a declarat Departamentul de pompieri al oraşului Nara, adăugând că acesta a intrat în stop cardio-respirator înainte de a fi dus la spital, potrivit SkyNews.
 
Televiziunea publică NHK a difuzat imagini care îl arată pe Abe prăbuşit pe stradă, cu gărzile de securitate alergând spre el.
 
Un nor de fum alb a fost văzut în timp ce Abe ţinea un discurs de campanie în faţa unei gări. Un reporter aflat la faţa locului a declarat că a auzit două bubuituri consecutive în timpul discursului lui Abe.
 
Politicianul se afla în picioare în timp ce susţinea un discurs de campanie electorală înaintea alegerilor de duminică pentru camera superioară a parlamentului.
 
Un bărbat în vârstă de 41 de ani a fost arestat, a declarat poliţia.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici