Shinzo Abe, premierul Japoniei, acuzat că ar fi finanţat alături de soţia sa construcţia unei şcoli ultranaţionaliste

Shinzo Abe, premierul Japoniei, este acuzat că el şi soţia sa ar fi oferit o donaţie pentru construcţia unei şcoli ultranaţionaliste, informează The Guardian.

537 afișări
Imaginea articolului Shinzo Abe, premierul Japoniei, acuzat că ar fi finanţat alături de soţia sa construcţia unei şcoli ultranaţionaliste

Shinzo Abe, premierul Japoniei, acuzat că ar fi finanţat alături de soţia sa construcţia unei şcoli ultranaţionaliste

Yasunori Kagoike, preşedintele grupului educativ Moritomo Gakuen, a depus mărturie în faţa Parlamentului susţinând că Akie Abe, soţia premierului, i-ar fi oferit un plic în care se aflau aproximativ un milioni de yeni (peste 8.200 de euro), spunându-i că sunt din partea lui Shinzo Abe.

Guvernul a negat aceste acuzaţii.

Yasunori Kagoike, preşedintele grupului Moritomo Gakuen şi administrator al unei grădiniţe, a adăugat de asemenea că cel mai probabil fapta premierului a fost influenţată politic şi aceasta asigura o reducere în privinţa achiziţionării unui teren public din Osaka, propus pentru construirea noii şcoli ultranaţionaliste.

Scandalul, care a condus deja la scăderea popularităţii Guvernului lui Shinzo Abe, a fost început după dezvăluirile lui Moritomo Gakuen cum că ar fi dobândit terenul unde urma să se contruiască şcoala la doar o şeptime din valoarea estimată.

Abe neagă că ar avea vreo legătură cu înţelegerea legată de terenul achiziţionat, declarând că va demisiona dacă va fi demonstrat că a fost personal implicat.

Akie Abe a fost menţionată ca fiind patron onorific al viitoarei şcoli ultranaţionaliste, dar numele său a fost retras după izbucnirea controversei.

Kagoike susţine că a primit plicul oferit de Akie Abe după ce aceasta a ţinut un discurs la grădiniţa pe care o administra, în septembrie 2015. Nimeni altcineva nu ar mai fi fost martor la acest incident.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici