Shinzo Abe: Un tratat de pace semnat între Rusia şi Japonia presupune încredere reciprocă

Semnarea unui tratat de pace între Rusia şi Japonia, care să încheie disputele cu privire la insulele din Arhipelagul Kurile, necesită înţelegerea şi încrederea între populaţiile celor două state, a declarat miercuri premierul japonez Shinzo Abe, relatează site-ul agenţiei Tass.

564 afișări
Imaginea articolului Shinzo Abe: Un tratat de pace semnat între Rusia şi Japonia presupune încredere reciprocă

Shinzo Abe: Un tratat de pace semnat între Rusia şi Japonia presupune încredere reciprocă

"Pentru a semna un tratat de pace între ţările noastre, avem nevoie să existe înţelegere şi încredere în rândul populaţiilor noastre", a afirmat Shinzo Abe.

Vorbind despre posibila activitate comună economică a Rusiei şi Japoniei în insulele din Arhipelagul Kurile, premierul japonez a menţionat că aceasta ar trebui să nu încalce legislaţia celor două state şi să fie benefică pentru ambele tabere.

Preşesintele rus Vladimir Putin a declarat anterior, după o întâlnire cu Shinzo Abe la Vladivostok, pe 7 septembrie, că diplomaţii japonezi şi ruşi au selectat un număr de proiecte care vor fi desfăşurate în regiune, inclusiv proiecte de agricultură, energie eoliană, procesarea deşeurilor, turism şi crearea unor sere.

Rusia şi Japonia consideră că activităţile economice comune în insulele Kurile reprezintă în pas în direcţia semnării unui trat de pace. Cu toate acestea, conform observatoriilor japonezi, Moscova şi Tokyo nu sunt de acord cu toate detaliile implementării proiectelor. În timp ce Rusia insistă că proiectele ar trebui desfăşurate sub legislaţia proprie, Japonia consideră că cea mai bună soluţie este crearea unui sistem special de implementare.

Insulele din Arhipelagul Kurile au fost centrul disputei între Rusia şi Japonia încă de la sfârşitul celui de-al doilea Razboi Mondial, împiedicându-le pe cele două să semneze un tratat de pace.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici