Statele Unite consideră că vizita lui Vladimir Putin în Abhazia a fost ”nepotrivită”

Departamentul de Stat al SUA e emis, miercuri, un comunicat în care a precizat că vizita efectuată de preşedintele rus, Vladimir Putin, în regiunea separatistă georgiană Abhazia a fost neadecvată, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters.

1786 afișări
Imaginea articolului Statele Unite consideră că vizita lui Vladimir Putin în Abhazia a fost ”nepotrivită”

Statele Unite consideră că vizita lui Vladimir Putin în Abhazia a fost ”nepotrivită”

Vladimir Putin a vizitat Abhazia marţi şi a reasigurat regiunea de sprijinul militar şi politic al Moscovei. Acest act a fost considerat sfidător de către de Guvernele occidentale care au condamnat sprijinul Rusiei pentru separatişti.

”Statele Unite consideră că vizita preşedintelui Putin în Abhazia este neadecvată. (...) SUA sprijină pe deplin suveranitatea şi integritatea teritorială a Georgiei în cadrul frontierelor recunoscute pe plan internaţional şi resping recunoaşterea de către Rusia a Abhaziei şi Osetiei de Sud”, se arată în declaraţia Departamentului de Stat.

Şi oficialii din Georgia şi-au exprimat nemulţumirile în privinţa vizitei preşedintelui rus. Vizita lui Vladimir Putin constituie "continuarea politicii deliberate a Moscovei împotriva Georgiei", a acuzat Ministerul georgian de Externe, citat de agenţia Interfax şi de cotidianul Liberation.

"Rusia trebuie să înceteze provocările împotriva Georgiei şi să respecte integritatea teritorială a acestui stat suveran", precizează Ministerul de Externe de la Tbilisi.

Rusia a intervenit militar în Georgia în anul 2008, iar ulterior a recunoscut independenţa provinciilor separatiste Abhazia şi Osetia de Sud.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici