Studiu: China este unul dintre cele mai scumpe locuri din lume pentru creşterea copiilor

  • China este unul dintre cele mai scumpe locuri din lume pentru creşterea copiilor.
  • Concluzia aparţine cercetătorilor de la Institutul de Cercetare a Populaţiei YuWa din China.
  • În plus, costurile legate de copii sunt mult mai mari, în medie, decât PIB-ul pe cap de locuitor al ţării.
704 afișări
Imaginea articolului Studiu: China este unul dintre cele mai scumpe locuri din lume pentru creşterea copiilor

Studiu: China este unul dintre cele mai scumpe locuri din lume pentru creşterea copiilor

Studiul, publicat miercuri de Institutul de Cercetare a Populaţiei YuWa din China, a constatat că la nivel naţional costul mediu al creşterii unui copil de la naştere până la vârsta de 17 ani a fost de aproximativ 74.800 de dolari. Costul trece de 94.500 de dolari pentru susţinerea unui copil la facultate.

Costul creşterii unui copil până la vârsta de 18 ani în China este de 6,3 ori mai mare decât PIB-ul pe cap de locuitor al ţării, se mai arată în document. O situaţie mai grea este doar în Coreea de Sud, care are cea mai scăzută rată de fertilitate din lume şi unde costul privind creşterea copiilor este de 7,79 ori mai mare decât PIB-ul pe cap de locuitor.

Conform statisticii, costul este de doar 2,08 ori mai mare decât PIB-ul pe cap de locuitor în Australia, de 2,24 ori în Franţa, de 4,11 ori în SUA şi de 4,26 ori în Japonia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici