SUA nu mai sunt primele servite cu vaccinul anti-covid. De ce s-a răzgândit gigantul SANOFI?

  • Gigantul farmaceutic francez Sanofi a renunţat la angajamentul său de a acorda prioritate SUA pentru acces la vaccinul anti – covid la care lucrează
  • Decizia Sanofi vine după ce preşedintele Emmanuel Macron a cerut acces egal la acest vaccin pentru toate statele
  • Paul Hudson, CEO-ul Sanofi, a declarat acum 2 zile că SUA are dreptul la cea mai mare precomandă de vaccin pentru că a investit milioane de dolari pentru a sprijini studiile Sanofi
  • Sanofi a primit anul acesta 30 de milioane de dolari pentru programul de vaccinuri de la Autoritatea SUA de Cercetare şi Dezvoltare Avansată din domeniul biomedical
1676 afișări
Imaginea articolului SUA nu mai sunt primele servite cu vaccinul anti-covid.  De ce s-a răzgândit gigantul SANOFI?

SUA nu mai sunt primele servite cu vaccinul anti-covid. De ce s-a răzgândit gigantul SANOFI?

Gigantul francez Sanofi a renunţat la angajamentul său de a acorda SUA prioritate la precomenzi pentru  potenţialul său vaccin anticoronavirus.

Supărarea cea mare a venit din partea preşedintelui francez, Emmanuel Macron.

Acesta a declarat că  eforturile recente pentru găsirea unui vaccin  “nu ar trebui să fie supuse forţelor pieţei”. De altfel, preşedintele francez se va întâlni săptămâna viitoare cu înalţi reprezentanţi ai Sanofi pentru a discuta problema. 

Premierul francez, Edouard Philippe, a reacţionat la rându-i la această situaţie:  “Accesul egal pentru toţi la vaccin nu este negociabil”, a scris acesta pe o reţea de socializare. Pentru el, problematica aceasta a fost şi o chestiune legată de loialitatea faţă de Franţa, scrie business insider.

“Am amintit doar lui Serge Weinberg care prezidează Sanofi că aceasta este o mare companie profund franceză”, a spus Philippe.

Weinberg, preşedintele consiliului de administraţie Sanofi, a reacţionat astăzi şi a spus că nu va exista niciun avans pentru nicio ţară.

Toate aceste reacţii vin dup ce Paul Hudson, CEO-ul Sanofi, a spus miercuri că SUA are dreptul la cea mai mare precomandă de vaccin pentru că a sprijinit cu milioane de dolari programul de vaccinuri al Sanofi.

De altfel ieri 140 de lideri mondiali au semnat o scrisoare deschisă prin care solicit ca vaccinul să fie disponibil universal şi să nu fie brevetat.

Peste 100 de proiecte de vaccin în curs de studiu

Sanofi, unul dintre cei mai importanţi specialişti din domeniul vaccinurilor la nivel mondial, a dat startul studiilor pentru un vaccin împotriva noului coronavirus în februarie, când a anunţat un acord de cooperare cu Autoritatea pentru Cercetare şi Dezvoltare Avansată din domeniul biomedical, care depinde de Departamentul de Sănătate al SUA.

Sanofi va folosi tehnologia sa ADN recombinată pentru a accelera dezvoltarea unui vaccin anti Covid. Laboratorul fracez colaborează şi cu GSK dar şi cu Translate Bio, o biotehnologie americană care face medicamente pe bază de ARN mesager. Cu toţii speră să găsească un vaccin înainte de 2021.

Acum, în lume, sunt peste 100 de proiecte de vaccin iar 12 studii clinice sunt deja în curs.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici