Susan Rice, fost consilier prezidenţial: Administraţia Barack Obama nu a utilizat în scop politic informaţii despre Donald Trump

Acuzaţiile conform cărora Administraţia Barack Obama ar fi efectuat operaţiuni de monitorizare a lui Donald Trump ori a apropiaţilor acestuia în scop politic sunt "absolut false", afirmă Susan Rice, fost consilier prezidenţial pentru Siguranţa Naţională, relatează site-ul publicaţiei The Hill.

397 afișări
Imaginea articolului Susan Rice, fost consilier prezidenţial: Administraţia Barack Obama nu a utilizat în scop politic informaţii despre Donald Trump

Susan Rice, fost consilier prezidenţial: Administraţia Barack Obama nu a utilizat în scop politic informaţii despre Donald Trump

"Acuzaţiile par să sugereze că oficiali ai Administraţia Obama ar fi utilizat în vreun fel informaţii obţinute de servicii în scopuri politice. Aceste lucruri sunt absolut false", a declarat Susan Rice într-un interviu acordat MSNBC.

Preşedintele Donald Trump a acuzat la un moment dat Administraţia Barack Obama că ar fi ordonat monitorizarea echipei sale în campania electorală. Luni, Bloomberg View a relatat că Susan Rice ar fi ordonat serviciilor ca cel puţin un membru al echipei lui Donald Trump să fie "demascat", apărând sugestii că apropiaţii fostului preşedinte ar fi intenţionat să utilizeze informaţii pentru compromiterea viitorului lider de la Casa Albă.

Susan Rice nu a negat direct că ar fi ordonat astfel de lucruri, dar a respins sugestiile că ar fi avut activităţi care i-au depăşit atribuţiile. "Nu a fost nimic neobişnuit, uneori au fost necesare unele solicitări. Dar nu îmi aduc aminte să fi făcut solicitări speciale după scrutinul prezidenţial", a subliniat Rice.

Congresul SUA investighează presupuse ingerinţe ale Rusiei în scrutinul prezidenţial şi posibile contacte între apropiaţi ai lui Donald Trump şi Moscova.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici