The New York Times anunţă că o susţine pe Hillary Clinton în alegerile prezidenţiale din SUA

Cotidianul The New York Times anunţă că o susţine în mod oficial pe Hillary Clinton în alegerile prezidenţiale, despre care spune că este mult mai calificată să facă faţă provocărilor cu care se confruntă Statele Unite decât contracandidatul ei republican Donald Trump.

1888 afișări
Imaginea articolului The New York Times anunţă că o susţine pe Hillary Clinton în alegerile prezidenţiale din SUA

The New York Times anunţă că o susţine pe Hillary Clinton în alegerile prezidenţiale din SUA

"Un angajament pe viaţă să soluţioneze problemele din lumea reală o califică pe Hillary Clinton pentru această funcţie, iar ţara ar trebui să o pună la treabă," scrie The New York Times într-un amplu editorial în care explică motivele pentru care candidata democrată ar merita să fie aleasă în funcţia de preşedinte al Statelor Unite.

Cotidianul o descrie pe Clinton drept "unul dintre cei mai tenace oameni politici ai generaţiei sale", iar în cei opt ani ca senatoare şi patru în funcţia de secretar de Stat, candidata democrată şi-a construit o "reputaţie de persoană cu tărie de caracter şi deschisă la posibilitatea colaborării bipartizane."

De asemenea, ocazionalele erori făcute de Hillary Clinton, combinate cu atacurile la adresa credibilităţii sale, au denaturat percepţiile despre caracterul său, mai afirmă jurnaliştii de la New York Times, care laudă eforturile depuse de aceasta în sensul restabilirii credibilităţii Statelor Unite în plan extern şi sprijinul acordat de Hillary Clinton pentru proiectele în beneficiul copiilor, femeilor şi familiilor.

"Doamna Clinton s-a dovedit a fi o realistă care consideră că State Unite nu se pot retrage pur şi simplu în spatele oceanelor şi a zidurilor, ci trebuie să se implice cu încredere în lume pentru a-şi proteja interesele şi pentru a-şi respecta valorile,"mai scrie cotidianul.

"Sprijinul nostru se bazează pe respectul pentru inteligenţa, experienţa, dârzenia şi curajul pe care le-a afişat de-a lungul unei cariere aproape continue în serviciul public, deseori ca prima sau singura femeie din arena," notează The New York Times.

Cât despre candidatul republican Donald Trump, The New York Times afirmă că acesta este "cel mai slab candidat nominalizat de un partid important în întreaga istorie modernă a Americii" şi se precizează că într-un editorial care urmează să fie publicat în ediţia de luni, cotidianul îşi va explica poziţie în ceea ce piveşte candidatura lui Trump.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici