Trump acuză democraţii de "trădare" pentru că nu au aplaudat în timpul discursului despre Starea Uniunii

Preşedintele american Donald Trump a acuzat membrii Partidului Democrat de "trădare", luni, pentru că nu au aplaudat în timpul primului discurs al acestuia despre Starea Uniunii, în cadrul căruia a vorbit despre creşterea salariilor şi a locurilor de muncă, informează site-ul agenţiei Reuters.

447 afișări
Imaginea articolului Trump acuză democraţii de "trădare" pentru că nu au aplaudat în timpul discursului despre Starea Uniunii

Trump acuză democraţii pentru că nu au aplaudat în timpul discursului despre Starea Uniunii

"Preferă să îl vadă pe Trump că greşeşte, decât să vadă că ţara noastră funcţionează bine. Asta înseamnă. Este foarte egoist (n. red. din partea Democraţilor). Este energie negativă", a declarat oficialul de la Casa Albă.

"Cineva a folosit cuvântul 'trădare'. Presupun că de ce nu? Putem s-o numim trădare, de ce nu? Cu siguranţă nu păreau să ne iubească foarte mult ţara", a mai adăugat acesta.

"Libertatea de a nu aplauda idei cu care nu eşti de acord se numeşte Primul Amendament", a postat senatorul democrat Jeff Merkley pe contul personal de Twitter.

Doi oficiali republicani de rang înalt din Congres, preşedintele Camerei Reprezentanţilor Paul Ryan şi liderului majorităţii republicane din Senat, Mitch McConnell, au refuzat să comenteze afirmaţiile preşedintelui SUA.

Săptămâna trecută, Donald Trump a susţinut primul discurs despre Starea Uniunii, lăudând şomajul scăzut în rândul afro-americanilor, creşterea salarială şi crearea a 2.4 milioane de noi locuri de muncă.

"Fiecare american ar trebui să fie îngrijorat de faptul că Donald Trump încearcă transforme loialitatea faţă de el într-un sinonim pentru loialitatea faţă de Statele Unite. Nu aşa funcţionează democraţia", a afirmat Nancy Pelosi, liderul grupului democrat din Camera Reprezentanţilor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici