Turci care au legături cu Fethullah Gulen, arestaţi în Bulgaria în timp ce se îndreptau spre România

Şapte persoane suspectate de legături cu mişcarea clericului musulman Fethullah Gülen, acuzat de organizarea tentativei de lovitură de stat din Turcia, au fost arestaţi luni în Bulgaria, ascunzându-se la bordul unui camion care se îndrepta spre România, relatează agenţia Dogan, citată de Hurriyet.

2693 afișări
Imaginea articolului Turci care au legături cu Fethullah Gulen, arestaţi în Bulgaria în timp ce se îndreptau spre România

Turci care au legături cu Fethullah Gulen, arestaţi în Bulgaria în timp ce se îndreptau spre România (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Suspecţii - trei oficiali din cadrul Poliţiei turce, un profesor universitar, doi profesori de liceu şi un fost jurnalist - au fost capturaţi de poliţia de frontieră bulgară la punctul vamal Kapikule/Kapitan Andreevo, la frontiera Turciei cu Bulgaria.

Indivizii - suspectaţi de apartenenţă la mişcarea disidentului turc Fethullah Gulen, aflat în Statele Unite şi acuzat de organizarea tentativei de lovitură de stat militară din 15 iulie - se ascundeau într-un camion care urma să ajungă în România. Şoferul vehiculului a fost arestat sub acuzaţia de trafic de persoane.

Cei şapte cetăţeni turci, arestaţi pe 12 octombrie, au fost predaţi autorităţilor turce pe 14 octombrie.

Administraţia Recep Tayyip Erdogan a efectuat o amplă campanie de epurare a cadrelor după complotul din 15 iulie, arestând sau destituind din funcţii zeci de militari, agenţi de poliţie, magistraţi, profesori şi jurnalişti suspectaţi de implicare în tentativa de lovitură de stat sau de susţinerea mişcării clericului Fethullah Gulen. Disidentul turc aflat în Statele Unite a negat orice implicare în complotul militar.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici