Ucraina intenţionează să asume obiectivul aderării la NATO

Consiliul Naţional de Securitate de la Kiev a adoptat, joi, o nouă doctrină, prin care denunţă "agresiunea" Rusiei, fixând ca obiectiv de principiu aderarea Ucrainei la Alianţa Nord-Atlantică.

725 afișări
Imaginea articolului Ucraina intenţionează să asume obiectivul aderării la NATO

Ucraina intenţionează să asume obiectivul aderării la NATO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Noua doctrină de securitate a Ucrainei consideră "agresiunea" Rusiei un "factor de perspectivă îndelungată", potrivit preşedintelui Consiliului Naţional de Securitate de la Kiev, Oleksandr Turcinov.

"Aderarea la NATO este singura garanţie externă de securitate care poate proteja suveranitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei", a declarat Turcinov.

Noua doctrină de securitate a Ucrainei va atrage în mod sigur replica vehementă a Rusiei, care a anexat regiunea ucraineană Crimeea în 2014 şi este acuzată de susţinerea conflictului separatist est-ucrainean, soldat cu peste 6.000 de morţi. Rusia se opune dur aderării Ucrainei la NATO.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici