Un consilier al lui Mitt Romney a acuzat echipa lui Barack Obama că nu ştie să piardă

Un consilier apropiat al candidatului republican la Casa Albă Mitt Romney a acuzat duminică echipa lui Barack Obama că nu ştie să piardă, după performanţa slabă a preşedintelui în faţa adversarului său la prima lor dezbatere televizată, desfăşurată miercuri.

88 afișări
Imaginea articolului Un consilier al lui Mitt Romney a acuzat echipa lui Barack Obama că nu ştie să piardă

Barack Obama - Mitt Romney

"Mă fac să mă gândesc la un copil de şapte ani care şi-a pierdut o parte din piese şi care, în loc să fie dezamăgit de rezultat, răstoarnă tabla de joc de pe masă", a ironizat Ed Gillespie pentru postul de televiziune ABC.

El a făcut referire la criticile taberei democrate, care, după dezbaterea de miercuri, îl acuză pe candidatul republican că a minţit în timpul primei întâlniri televizate între cei doi, înaintea alegerilor prezidenţiale din 6 noiembrie.

Echipa de campanie a lui Barack Obama a lansat sâmbătă un nou spot publicitar în care îl acuză pe Mitt Romney că este "necinstit", citând în special un extras din dezbatere privind proiectul acestuia de a scădea impozitele, potrivit democraţilor, cu 5.000 de miliarde de dolari.

Duminică, echipa lui Romney a contraatacat cu un spot publicitar care îl acuză pe Obama că "deformează" intenţiile lui Mitt Romney. Acesta o prezintă în special pe directoarea adjunctă a campaniei democrate care recunoaşte că acest plan de scădere a impozitelor "nu ar fi de 5.000 miliarde de dolari".

Tabăra democrată a continuat în aceeaşi notă duminică. Robert Gibbs, un consilier al lui Barack Obama a recunoscut pentru ABC că Mitt Romney a ieşit foarte bine din această dezbatere. "Dar scheletul şi fundaţia performanţei sale sunt fundamental necinstite", a adăugat el imediat.

Primele sondaje par să arate o uşoară creştere în intenţiile de vot în favoarea lui Romney după dezbatere, dar este încă prea devreme pentru a măsura pe deplin efectele acesteia, atât timp cât preşedintele democrat s-a bucurat vineri de o veste excelentă, odată cu publicarea ratei şomajului, mai scăzută decât la preluarea funcţiei în ianuarie 2009.

Barack Obama merge duminică în California pentru a-şi continua campania, în timp ce adversarul său pleacă în Florida. Luni, Mitt Romney va rosti un discurs aşteptat despre politica externă în faţa elevilor unei academii militare din Virginia (est).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici