Video Un nou videoclip de propagandă SI: "Lunetistul Jihadului", replica grupului terorist la "American Sniper" - VIDEO

Organizaţia teroristă Stat Islamic a realizat, în replică la filmul "American Sniper" ("Lunetistul american"), un videoclip de propagandă intitulat "Jihadi Sniper" ("Lunetistul Jihadului"), care prezintă o serie de crime comise de un islamist în Siria.

3718 afișări

Videoclipul de propagandă teroristă a fost filmat în principal din ascunzătoarea unui lunetist al grupului Stat Islamic, în provincia Deir Ezzor, situată în estul Siriei, scrie Daily Mail.

Înregistrarea începe cu oferirea de informaţii despre arma lunetistului - o puşcă marca Dragonov (fabricată în Rusia). Videoclipul prezintă presupusa asasinare, în diverse atacuri, a 12 combatanţi ai opoziţiei siriene.

După unele crime, cineva se aude spunând pe fond "Allah Ahbar" ("Mare este Allah"), sintagmă folosită frecvent de teroriştii islamişti. Într-un atac, lunetistul pare să rateze de două ori o ţintă.

Videoclipul de propagandă al organizaţiei teroriste Stat Islamic se vrea o replică la filmul "American Sniper" ("Lunetistul american"), inspirat din povestea reală a lunetistului Chris Kyle, considerat un model al militarilor americani pentru sute de atacuri mortale comise în cursul operaţiunilor din Irak în ceea ce armata SUA consideră a fi protejarea colegilor. Chris Kyle - supranumit "Legenda" sau "Diavolul din Ramadi" - ar fi omorât 255 de persoane în Irak (inclusiv copii şi femei), Pentagonul confirmând 160 de atacuri mortale. Chris Kyle, membru al unităţilor speciale SEAL, a fost împuşcat mortal la un poligon militar din Texas, în februarie 2013, într-un atac comis de un coleg, Eddie Ray Routh.

Organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic ocupă teritorii din Siria, Irak şi Libia, unde a proclamat un "califat islamic", remarcându-se prin decapitări.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici