Un ,,tigru asiatic" devine unul dintre cei mai mari exportatori de arme. Polonia îi cumpără obuzierele la preţul de 13 miliarde de dolari

  • Coreea de Sud produce obuziere K9 pentru state membre NATO ca Polonia.
  • Seulul este tot mai des ameninţat cu invazia de către regimul de la Phenian.
  • Coreea de Sud ar putea egala marii exportatori mondiali de arme.
2709 afișări
Imaginea articolului Un ,,tigru asiatic" devine unul dintre cei mai mari exportatori de arme. Polonia îi cumpără obuzierele la preţul de 13 miliarde de dolari

Wikipedia Commons

Cu un vecin agresiv cu care s-a războit în urmă cu şapte decenii şi cu pericolul intensificat din partea Rusiei şi Chinei, Coreea de Sud devine exportatorul de arme cu cea mai rapidă creştere din lume.

Exporturile militare sud-coreene au crescut cu 177% într-o perioadă de doar cinci ani. Analiştii susţin că în acest ritm, sud-coreenii s-ar putea lua la întrecere cu americanii. ruşii şi francezii.

Lucrătorii dintr-o fabrică Hanwha construiesc zeci de obuze K9 autopropulsate, potrivit Wall Street Journal. 

 DASL YOON , Reporter WSJ, declară:

,,Hanwha este cea mai mare companie de apărare din Coreea de Sud. Aceştia joacă un rol important în exporturile de arme ale Coreii de Sud".

Acest lucru se datorează în mare parte Poloniei, un membru NATO cheie pe care le-a cumpărat ca parte al unui acord de 13,7 miliarde de dolari.

Analiştii militari spun că viteza crescută cu care lucrătorii le pot construi este un punct de vânzare major.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici