Unchiul şoferului de camion care a ucis 84 de persoane în Franţa: Nu era în trecut un musulman care să respecte tradiţia, înainte nu se ruga, mânca carne de porc

Unchiul şoferului de camion care a ucis 84 de persoane în Franţa, de Ziua Naţională, a spus că nepotul său a fost îndoctrinat acum aproximativ două săptămâni de către un membru algerian al celulei Stat Islamic din Nisa, relatează The Associated Press online.

3518 afișări
Imaginea articolului Unchiul şoferului de camion care a ucis 84 de persoane în Franţa: Nu era în trecut un musulman care să respecte tradiţia, înainte nu se ruga, mânca carne de porc

Unchiul şoferului de camion care a ucis 84 de persoane în Franţa: Nu era în trecut un musulman care să respecte tradiţia, înainte nu se ruga, mânca carne de porc

Oficiali francezi nu au putut confirma că atacatorul Mohamed Lahouaiyej Bouhlel ar fi fost recrutat de algerian, spunând că ancheta este în curs de desfăşurare.

Sâmbătă, reţeaua Stat Islamic a transmis un mesaj prin care saluta atentatul de la Nisa, precizând că a fost comis de "un soldat" al organizaţiei fundamentaliste sunnite, cel mai probabil un simpatizant al acesteia.

Unchiul atacatorului, Sadok Bouhlel, a declarat pentru The Associated Press că având în vedere problemele familiei - el a fost îndepărtat de soţia sa şi de cei trei copii-, algerianul "a găsit în Mohamed o pradă uşoară pentru recrutare".

Prietenii şi familia au spus că acesta nu era în trecut un musulman care să respecte tradiţia. Cazeneuve a declarat luni pentru postul de radio RTL că este posibil ca şoferul camionului să fi fost motivat de mesaje ale Stat Islamic, şi că nu s-a coordonat neapărat cu o reţea mai extinsă.

"Mohamed nu se ruga, nu mergea la moschee şi mânca carne de porc", a spus Sadok Bouhlel, care a fost profesor în oraşul tunisian Msaken. Acesta a sspus că a aflat despre recrutorul algerian de la rudele care locuiesc la Nisa.

Sadok a mai spus că nu vrea ca nepotul său să fie înmormântat în Msaken. "A făcut peste 80 de familii să sufere şi a pătat reputaţia oraşului nostru şi a ţării noastre", a spus acesta.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici