Ungaria vrea aprofundarea relaţiilor cu Rusia şi este de acord cu criticile lui Trump la adresa NATO

Ungaria preferă aprofundarea relaţiilor cu Rusia şi împărtăşeşte atitudinea critică a preşedintelui SUA, Donald Trump, faţă de strategia NATO de combatere a terorismului, afirmă, într-un interviu acordat agenţiei Reuters, ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto.

4531 afișări
Imaginea articolului Ungaria vrea aprofundarea relaţiilor cu Rusia şi este de acord cu criticile lui Trump la adresa NATO

Ungaria vrea aprofundarea relaţiilor cu Rusia şi este de acord cu criticile lui Trump la adresa NATO

Într-un interviu acordat cu câteva zile înaintea vizitei la Budapesta a preşedintelui rus, Vladimir Putin, Peter Szijjarto a apreciat că regimul de sancţiuni impus Rusiei de Uniunea Europeană este ineficient şi ar trebui modificat. "Poziţia Ungariei faţă de aceste sancţiuni este că sunt inutile", a subliniat Szijjarto, estimând că Ungaria a pierdut oportunităţi de export în valoare de 6,5 miliarde de dolari începând din 2014.

"Ar trebui să ne bucure declinul economic al Rusiei? Nu, regretăm acest lucru", a spus Szijjarto, sublininiind că Budapesta nu consideră Moscova ameninţare.

"Nu consider Rusia ameninţare la adresa Ungariei. Înţeleg şi respect faptul că prietenii noştri polonezi, din ţările baltice au altă poziţie; dar Rusia nu ar ataca un stat membru NATO, nu cred că ar fi în interesul Rusiei", a subliniat Szijjarto.

"Trebuie să începem chiar acum" îmbunătăţirea relaţiilor cu Rusia, a subliniat Szijjarto.

De asemenea, Ungaria se aşteaptă la o "îmbunătăţire masivă" a relaţiilor cu Washingtonul, a spus Szijjarto, explicând că împărtăşeşte opinia lui Donald Trump că NATO nu s-a implicat suficient în combaterea terorismului. "În prezent, dacă este să vorbim de ameninţări, eu consider că reţeaua teroristă Stat Islamic este o ameninţare. Un actor nonetatist reprezintă cea mai gravă ameninţare la adresa lumii civilizate. Din acest punct de vedere, da, cred că NATO ar putea avea un rol mai mare", a încheiat Szijjarto.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici