UNICEF, avertisment apocaliptic: 1,4 milioane de copii sunt sub „riscul unei morţi iminente“

UNICEF a anuţat că 1,4 milioane de copii sunt sub „riscul unei morţi iminente“ după ce Sudanul de Sud a declarat stare de foamete.

559 afișări
Imaginea articolului UNICEF, avertisment apocaliptic: 1,4 milioane de copii sunt sub „riscul unei morţi iminente“

UNICEF: 1,4 milioane de copii sunt sub „riscul unei morţi iminente“

Nu doar copii din Sudan sunt afectaţi de foamete, anunţul îi priveşte şi pe cei din Nigeria, Somalia sau Yemen,informează Washington Post .

UNICEF a vorbit despre starea din Nigeria de mai multă vreme, unde Boko Haram afectează economia locală. Agenţia afrrimă că aproape 500.000 de copii vor suferi de malnutriţie în acest an în Borno, Yobi şi Adamawa.

Sudanul de Sud a declarat stare de foamete în unele părţi ale statului, Guvernul şi Naţiunile Unite (ONU) raportând că peste 100.000 de persoane se confruntă cu foametea, iar alte 1.000.000 de persoane se află în pragul înfometării.  

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici