VIDEO Mesajul regelui Spaniei, Felipe al VI-lea, după referendumul din Catalonia în care condamnă acţiunile separatiste şi lansează un apel la solidaritate naţională

Regele Spaniei, Felipe al VI-lea, a condamnat, marţi seară, acţiunile Guvernului din Catalonia în sensul "distrugerii unităţii" naţiunii, lansând un apel la solidaritate naţională, relatează cotidianul El Pais.

1873 afișări
Imaginea articolului VIDEO Mesajul regelui Spaniei, Felipe al VI-lea, după referendumul din Catalonia în care condamnă acţiunile separatiste şi lansează un apel la solidaritate naţională

Regele Spaniei, Felipe al VI-lea, condamnă acţiunile separatiste ale Guvernului Cataloniei şi lansează un apel la solidaritate naţională

"Guvernul Cataloniei s-a abătut de la normele statului de drept şi democraţiei, încercând să distrugă unitatea Spaniei", a declarat regele Felipe în primul discurs după desfăşurarea referendumului proindependenţă.

"Autorităţile catalane au încălcat sistematic reglementările, demonstrând o inadmisibilă lipsă de loialitate faţă de statul spaniol, cel care asigură armonia şi coexistenţa paşnică, inclusiv a locuitorilor Cataloniei", a adăugat regele Spaniei.

Guvernul Cataloniei a organizat duminică un referendum pe tema apartenenţei regiunii autonome la Spania. Guvernul de la Madrid şi Uniunea Europeană nu recunosc plebiscitul, care, potrivit autorităţilor locale, a avut ca rezultat decizia locuitorilor Cataloniei de a forma un stat independent. Violenţele produse la referendum s-au soldat cu aproximativ 900 de răniţi.

"Autorităţile regionale au perturbat armonia societăţii catalane. Autorităţile catalane au vulnerabilizat Constituţia Spaniei şi propriul statut" autonom, a subliniat regele Felipe.

"Dar vreau să le spun catalanilor preocupaţi de comportamentul autorităţilor regionale că nu sunt singuri, beneficiază de întreaga solidaritate a spaniolilor", a încheiat regele Spaniei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici