VIDEO Şase morţi şi 8 răniţi, în urma unui atac armat asupra unei moschei din Quebec / Premierul Canadei cataloghează atentatul drept un atac terorist asupra musulmanilor

Şase persoane au fost ucise după ce trei indivizi au deschis focul în timpul rugăciunii într-o moschee din Quebec, Canada, scrie Reuters. Premierul Canadei a catalogat atentatul din moscheea din Quebec drept un atac terorist asupra musulmanilor.

9215 afișări
Imaginea articolului VIDEO Şase morţi şi 8 răniţi, în urma unui atac armat asupra unei moschei din Quebec / Premierul Canadei cataloghează atentatul drept un atac terorist asupra musulmanilor

VIDEO Şase morţi şi 8 răniţi, în urma unui atac armat asupra unei moschei din Quebec (Imagine Radio Canada)

UPDATE 09:30 Justin Trudeau, premierul Canadei, a catalogat atentatul din moscheea din Quebec, în urma căruia şase persoane au fost ucise şi alte opt rănite, drept un atac terorist asupra musulmanilor, informează Reuters.

Potrivit poliţiei două persoane au fost arestate, nefiind oferite însă alte detalii.

Iniţial, directorul moscheei a afirmat că trei bărbaţi înarmaţi au deschis focul în interiorul unui Centru Cultural Islamic, unde aproximativ 40 de persoane se adunaseră pentru a efectua rugăciunile de seară. Poliţia a confirmat însă prezenta a doar doi bărbaţi înarmaţi.

Premierul Justin Trudeau a declarat: ”Condamnăm acest atac terorist asupra musulmanilor din centrul de rugăciune şi refugiu. Canadienii-musulmani sunt o parte importantă a structurii noastre naţionale, iar asemenea fapte nu-şi au locul în comunitatea, oraşele şi statul nostru”.

UPDATE 08:38 Şase persoane au murit şi alte opt sunt rănite, în urma atacului din această dimineaţă din Quebec, potrivit poliţiei locale, scrie Reuters.

”Confirmăm desesul a şase persoane, cu vârste cuprinse între 35 şi 70 de ani”, a declarat Christine Coulombe, purtătorul de cuvânt a poliţiei locale, adăugând că opt persoane au fost rănite, iar 39 au scăpat fără nicio rană.

De asemenea, poliţia a declarat că ar fi existat doar doi atacatori.

Iniţial, autorităţile locale au declarat că există şi persoane moarte, dar şi rănite, însă au refuzat să ofere un bilanţ oficial. De asemenea, două persoane au fost arestate.

”Sunt multe victime..sunt şi morţi”, a spus un reprezentant al poliţiei locale.

Cel care a comunicat bilanţul atacului a fost preşedintele Centrului Cultural, care a catalogat cele întâmplate drept ceva „barbar”. Acesta a precizat că nu se afla în mochee în momentul respectiv, însă a primit telefoane disperate din partea celor care se aflau la rugăciune. Persoanele rănite au fost deja transportate la spitalele din Quebec.

Un martor a povestit că trei indivizi au deschis focul în Centrul Cultural Islamic din oraş, loc unde se rugau apoximativ 40 de persoane.

Potrivit informaţiilor obţinute de ziarul local Le Soleil, unul dintre suspecţii implicaţi ar fi un bărbat în vârstă de 27 de ani, cu un nume specific oraşului Quebec, iar un alt suspect ar fi avut asupra sa o puşcă de tip AK-47. Poliţia nu a confirmat însă aceste informaţii.

La scurt timp, premierul canadian, Justin Trudeau, a scris un mesaj pe Twitter în care transmitea cele mai bune gânduri victimelor şi familiilor acestora. De asemenea, el a catalogat atacul ca fiind unul ”laş”.

În iunie 2016, la moscheea la care au avut loc atacul armat a fost lăsat un cap de porc împachetat ca un cadou pe care era scris ”poftă bună”. Religia musulmană interzice consumul cărnii de porc.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici