VIDEO Un militar a deschis focul lângă Muzeul Luvru din Paris, după un atac cu maceta comis de un individ

Un militar din cadrul operaţiunii franceze Sentinelle a deschis focul după ce un individ a agresat cu un cuţit un alt militar în apropiere de Muzeul Luvru din Paris şi ar fi strigat Allah Akbar, au confirmat surse din cadrul Poliţiei pentru AFP, scrie Le Figaro.

5919 afișări
Imaginea articolului VIDEO Un militar a deschis focul lângă Muzeul Luvru din Paris, după un atac cu maceta comis de un individ

Un militar a deschis focul lângă Muzeul Luvru din Paris, după un atac cu cuţitul al unui individ

Lansând ameninţări şi strigând Allah Akbar, potrivit prefectului poliţiei din Paris, atacatorul ar fi încercat să pătrundă în centrul comercial Carroussel du Louvre cu două ruscacuri.

Potrivit unei surse citate de L'Express, unul dintre militari a fost rănit uşor. Agresorul este încă în viaţă, dar grav rănit.

Serviciile de deminare au fost chemate, însă au constatat că cele două rucsacuri nu conţineau materiale explozive.

"Forţele de ordine nu s-au putut apropia imediat de suspect, deci nu l-am putut indentifica în acest moment", a declarat o susră apropiată anchetei pentru L'Express.

Ministerul de Interne a postat un mesaj pe Twitter în care cere să se acorde "prioritate intervenţiei forţelor de securitate şi echipelor de salvare" după un "eveniment grav privind siguranţa publică şi care este în curs de desfăşurare".

 

Zona Muzeului Luvru este blocată de forţele de securitate, precum şi staţia de metrou Palais Royal Musée du Louvre.

Premierul francez Bernard Cazeneuve a declarat că incidentul pare să fie "un atac de natură teroristă", relatează cotidianul The Guardian pe pagina electronică.

La rândul său, prefectul Poliţiei pariziene, Michel Cadot, a declarat că a fost vorba de "un atac comis de un individ care era în mod clar agresiv şi reprezenta o ameninţare teroristă, iar afirmaţiile sale par să indice că dorea să comită un incident terorist".

Oficialul a mai adăugat că un al doilea individ, care se comporta în mod suspect, a fost reţinut, însă până în acest moment nu a fost descoperită vreo legătura între acesta şi atac.

Potrivit BBC News online, militarul rănit a suferit leziuni la nivelul capului.

În momentul atacului, în incinta muzeului erau aproximativ 250 de vizitatori, care au fost evacuaţi treptat, după încheierea controlului de securitate.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici