Vladimir Putin îndeamnă Statele Unite să respecte angajamentul distrugerii armelor chimice

Rusia a eliminat în totalitate arsenalul chimic, a anunţat miercuri preşedintele Vladimir Putin, acuzând Statele Unite că nu îşi îndeplinesc obligaţiile distrugerii armelor de acest tip.

1350 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin îndeamnă Statele Unite să respecte angajamentul distrugerii armelor chimice

Vladimir Putin îndeamnă Statele Unite să respecte angajamentul distrugerii armelor chimice

Vladimir Putin a organizat miercuri o videoconferinţă, intrând în legătură cu responsabilii depozitului de armament din Kizner, în Republica rusă Udmurtia, unde erau ultimele arme chimice ale Rusiei, care au fost distruse miercuri.

"Fără a ne lăuda, putem spune că acesta este într-adevăr un eveniment istoric, ţinând cont de arsenalul chimic enorm din perioada sovietică. Potrivit specialiştilor, aceste arme chimice puteau distruge viaţa pe Terra de mai multe ori", a afirmat liderul de la Kremlin.

"Eliminarea acestor arme reprezintă un pas uriaş spre a face lumea mai echilibrată şi mai sigură. (...) Rusia îşi îndeplineşte în totalitate angajamentele internaţionale, inclusiv în domeniul dezarmării şi neproliferării armelor de distrugere în masă. Rusia înţelege ce riscuri comportă reluarea cursei înarmării", a spus Putin.

"Ne aşteptăm ca eforturile Rusiei privind distrugerea arsenalului chimic să fie un exemplu pentru alte ţări. Statele Unite nu îşi respectă obligaţiile privind distrugerea armelor chimice. Au amânat de trei ori, inclusiv sub pretextul lipsei resurselor financiare. Ne aşteptăm ca Statele Unite, ca şi alte ţări, să îşi îndeplinească obligaţiile asumate prin tratate internaţionale", a insistat Vladimir Putin.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici