Vladimir Putin prezintă scuze după moartea a trei militari turci în Siria

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a prezentat scuze Turciei după ce trei militari turci au fost ucişi în mod accidental într-un raid aerian rus efectuat în Siria, anunţă Administraţia Recep Tayyip Erdogan, citată de BBC News online.

6114 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin prezintă scuze după moartea a trei militari turci în Siria

Vladimir Putin prezintă scuze după moartea a trei militari turci în Siria (Imagine: Hepta / Mediafax Arhiva Foto)

Trei militari turci au murit într-un raid aerian rus efectuat în zona oraşului sirian Al-Bab, ocupat de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Potrivit Administraţiei de la Ankara, Vladimir Putin a prezentat scuze pentru incidentul involuntar care a condus la moartea militarilor turci.

La rândul său, Kremlinul a transmis, potrivit agenţiei Tass, că Vladimir Putin i-a transmis condoleanţe preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, pentru incidentul tragic.

"Cei doi preşedinţi au discutat despre aspectele principale ale crizei siriene, concentrându-se pe combaterea terorismului internaţional. Vladimir Putin şi Recep Erdogan au stabilit intensificarea coordonării activităţilor militare pentru combaterea reţelei teroriste Stat Islamic şi a altor organizaţii extremiste din Siria", a precizat Kremlinul.

În noiembrie 2015, relaţiile dintre Rusia şi Turcia au devenit tensionate după ce armata turcă a doborât un avion militar rus care efectua raiduri aeriene în Siria, incidentul soldându-se cu moartea unui pilot şi a unui militar implicat în operaţiunile de salvare. Turcia a prezentat scuze pentru incident. Relaţiile dintre Moscova şi Ankara s-au îmbunătăţit pe fondul susţinerii acordate de Rusia Administraţiei Recep Tayyip Erdogan după complotul militar eşuat din iulie 2016.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici