Vladimir Putin se pronunţă în favoarea unui stat palestinian suveran cu capitala la Ierusalimul de Est

Preşedintele rus Vladimir Putin se declară în favoarea întemeierii unui stat palestinian suveran cu capitala la Ierusalimul de Est şi l-a felicitat pe omologul său de la Ramallah, Mahmoud Abbas, cu ocazia Zilei internaţionale a solidarităţii cu poporul palestinian, relatează agenţia Tass.

1127 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin se pronunţă în favoarea unui stat palestinian suveran cu capitala la Ierusalimul de Est

Vladimir Putin se pronunţă în favoarea unui stat palestinian suveran cu capitala la Ierusalimul de Est

Israelul consideră oraşul Ierusalim drept capitala sa "unică şi indivizibilă", dar partea de est a oraşului este revendicată de Autoritatea Palestiniană, care speră să obţină un acord pentru crearea unui stat palestinian cu capitala în Ierusalimul de Est. Toate ambasadele ţărilor în Israel sunt în Tel Aviv.

"Rusia, în calitate de membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU şi al Cvartetul pentru Orientul Mijlociu, sprijină realizarea dreptului legitim al palestinienilor la autodeterminare. Suntem în favoarea unei soluţii cuprinzătoare şi echitabile în Orientul Mijlociu pe baze juridice internaţionale solide, incluzând rezoluţiile relevante ale Consiliului de Securitate al ONU şi a Iniţiativei Arabe a Păcii. Ar trebui să conducă la încheierea ocupaţiei israeliene a teritoriilor arabe care a început în 1967 şi la crearea unui stat palestinian independent cu capitala la Ierusalimul de Est", se anunţă în mesajul preşedintelui Rusiei.

Liderul de la Moscova şi-a reafirmat dorinţa de a dezvolta legăturile economice între Rusia şi palestinieni.

Ziua internaţională a solidarităţii cu poporul palestinian a fost stabilită prin prin rezoluţia 32/40 a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor, din data de 2 decembrie 1977.

Pe 29 noiembrie 1947, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat rezoluţia 181 referitoare la împărţirea Palestinei, care prevedea crearea a două state, unul evreu şi celălalt arab, şi un regim internaţional special pentru oraşul Ierusalim.

În mod similar, Mevlut Cavusoglu, ministrul turc de Externe, a reiterat, miercuri, sprijinul Ankarei pentru un stat palestinian suveran.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici