Xi Jinping, întâlnire cu Putin la Moscova. SUA acuză Rusia şi China: "Ar vrea să rescrie regulile jocului la nivel global"

  • Rusia şi China încearcă să zdruncine ordinea internaţională, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Statelor Unite, John Kirby.
  • Xi Jinping va efectua o vizită de stat în Rusia în perioada 20-22 martie, la invitaţia lui Vladimir Putin.
2366 afișări
Imaginea articolului Xi Jinping, întâlnire cu Putin la Moscova. SUA acuză Rusia şi China: "Ar vrea să rescrie regulile jocului la nivel global"

UPDATE: Xi Jinping a ajuns la Moscova. 

Liderul chinez a ajuns luni în captala Rusiei într-o vizită deosebit de importantă pentru diplomaţia mondială

Ştirea iniţială: China şi Rusia, a declarat Kirby, "sunt două ţări care se opun acestei ordini internaţionale bazate pe reguli pe care Statele Unite şi atât de mulţi dintre aliaţii şi partenerii noştri au construit-o, de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial".

El a adăugat: "Ei ar vrea să rescrie regulile jocului la nivel global".

Kirby a declarat că Statele Unite vor urmări cu atenţie pentru a vedea ce va reieşi din mult anunţatele întâlniri dintre preşedintele chinez Xi Jinping şi preşedintele rus Vladimir Putin, care vor avea loc săptămâna aceasta în Rusia. Xi Jinping va efectua o vizită de stat în Rusia în perioada 20-22 martie, la invitaţia lui Vladimir Putin.

"Ei şi-au intensificat cooperarea şi relaţia, cu siguranţă în ultima vreme", a spus Kirby despre cele două superputeri, conform POLITICO.

China a prezentat recent un plan în 12 puncte menit să pună capăt războiului dintre Rusia şi Ucraina. Kirby a declarat gazdei Mike Emanuel că administraţia Biden rămâne îndoielnică în privinţa intenţiilor Chinei în ceea ce priveşte acest război.

"Ceea ce am mai spus înainte", a spus Kirby, "şi o vom spune din nou astăzi, că, dacă în urma acestei întâlniri, există un fel de apel la încetarea focului, ei bine, va fi pur şi simplu inacceptabil, deoarece tot ceea ce va face, Mike, este să ratifice cucerirea Rusiei până în prezent."

Kirby a declarat că speră ca preşedintele Chinei să menţină deschise "liniile de comunicare" cu preşedintele Joe Biden şi să caute, de asemenea, partea ucraineană a poveştii prin discuţii cu preşedintele Volodimir Zelenski.

"Sperăm, şi am mai spus acest lucru, că preşedintele Xi va suna şi va vorbi cu preşedintele Zelenski, deoarece credem că chinezii trebuie să obţină perspectiva ucraineană aici", a declarat Kirby.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici